• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste lokale WK-favoriet ligt eruit. Door een doelpunt van David Villa verloor Portugal met 1-0 van de Spaanse buren. Een behoorlijke domper voor de vele Portugal fans bij Road Side Café. Tussen de kleine honderd rumoerige Portugezen beleefden de vier Spaanse supporters daarentegen een mooie middag.

Daar kon het getoeter van de vuvuzela, gegil en geschreeuw weinig aan veranderen. Na het laatste fluitsignaal van deze laatste achtste finale op dit WK maakten de fans nog even extra duidelijk wie er had gewonnen. ‘Portugal ta bai kas’ (Portugal gaat naar huis), riep een van de Spaanse supporters met een brede glimlach.

Eerste helft
1. Een duidelijke scheiding in het ‘voetbalstadion’ bij Road Side Café. De oudere en luidruchtigste fanatiekelingen zitten comfortabel op hun stoel, terwijl de jongere fans op de tribune naar de wedstrijd kijken.
5. Het eerste echte gegil: bijna een strafschop voor Spanje na een overtreding van Fábio Coentrão.
21. Kans voor Portugal. Ilker Casillas laat de bal uit zijn handen glippen, maar het is niet genoeg om tot score te komen.
27. Weer laat Casillas de bal los. Dit keer is het een vrije trap van Cristiano Ronaldo die de doelman niet klem krijgt.
42. Kans voor de Portugezen. Coentrão geeft de bal voor op Tiago, die net naast kopt.
45. Een weinig aantrekkelijke eerste helft zonder doelpunten. Opvallen genoeg heeft Héctor Baldassi nog geen enkele kaart getrokken.

Tweede helft
51. Een scherpe counter van Portugal die net niet wordt afgerond. Het schot van Almeido verdwijnt via een van de Spaanse verdediger vlak naast het doel van Casillas.
56. Wissel bij Portugal en Spanje: Danny voor Almeida en Fernando Llorente voor Torres.
59. Llorente staat nog drie minuten in het veld of hij krijgt al een grote kans op de openingstreffer.
60. Een afstandsschot van David Villa stuitert net naast.
62. De Spaanse fans gaan uit hun dak. Spanje komt op 1-0 via een doelpunt van David Villa. De aanvaller schiet de bal in eerste instantie tegen Eduardo, maar in de rebound schiet David Villa via de onderkant van de lat raak. Volgens de Portugal fans is dit een buitenspeldoelpunt, maar uit de herhaling blijkt dit niet het geval te zijn.
69. Een mooie en belangrijke redding van Eduardo op een schot van Sergio Ramos. De keeper kan de bal nog net tot corner verwerken.
71. Liédson voor Simão.
73. De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Xabi Alonso.
76. Opnieuw een goede redding van Eduardo. De Portugese doelman redt op een afstandsschot van David Villa.
79. Geel voor Tiago. Na de 1-0 zijn de supporters een stuk rustiger, de Portugese fans lijken zich al te hebben neergelegd bij uitschakeling.
86. Bijna 2-0 voor Spanje, maar het is weer Llorente die een grote kans mist.
87. Pedro voor David Villa.
88. Frustraties bij Portugal, rode kaart voor Ricardo Costa na een elleboogstoot.
90+2. Marchena voor Xabi Alonso
90+3. Eindsignaal van Baldassi, Portugal kan naar huis: Spanje 1, Portugal 0. De Portugese fans druipen af, terwijl enkele automobilisten met Brazilië vlaggetjes lachend voorbij komen getoeterd. Portugal kan naar huis en Spanje ontmoet in de kwartfinale Paraguay.

www.versgeperst.com