• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oranje attributen hoeven nog niet in de kast, want het feest duurt voort! Tegen de Slowaken won Nederland met 2-1. In de kwartfinale speelt Oranje aanstaande vrijdag om 10.00 uur lokale tijd tegen de winnaar van Brazilië-Chili. Versgeperst.com was live aanwezig bij Cinco.

Opnieuw was het geen makkie voor het team van Bert van Marwijk. Toch stond Oranje aan het einde van de wedstrijd wéér aan de goede kant van de score. Dat was vooral aan Arjen Robben en Maarten Stekelenburg te danken. Al na 17 minuten had Robben de bal in het net liggen. Na een schitterende crosspass over 60 meter van Wesley Sneijder maakte de buitenspeler zijn bekende actie; van de zijkant naar binnen trekken zijn tegenstander uitspelen en met links uithalen. Met een hard schot over de grond schoof Robben de bal precies in de hoek. Tot de rust speelde Oranje niet echt overtuigend, maar het behield wel de controle.

Polonaise
Halverwege de tweede helft verichtte keeper Stekelenburg binnen een minuut twee cruciale reddingen. Zeven minuten voor tijd zorgde Sneijder voor de beslissing. Een snel genomen vrije trap van Giovanni van Bronckhorst kwam in de voeten van Dirk Kuyt. De aanvaller van Liverpool was niet zelfzuchtig, hij schoof de bal in de voeten van Sneijder, die overtuigend de 2-0 binnenschoot. Dit leek de eindstand te worden, maar Slowakije scoorde ver in de blessuretijd alsnog tegen. Stekelenburg haalde Martin Jakubko neer. Met zijn vierde van het toernooi bepaalde Róbert  Vittek vanaf elf meter de eindstand op 2-1. Direct na dat doelpunt floot de Spaanse scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco voor het eindsignaal, waarna de honderden Oranje-supporters in polonaise een feestje vierden. Hopelijk kunnen we vrijdag weer juichen!

Eerste helft
1. Eindelijk een basisplaats voor Arjen Robben. De sterspeler van Bayern München vervangt de geblesseerde Rafael van der Vaart.
2. De Slowaken komen brutaal uit de startblokken. Het eerste schot op doel is van Vladimir Weiss, maar de bal verdwijnt over het doel van Stekelenburg.
10. Robin van Persie zet Sneijder met een mooie pass oog in oog met keeper Jan Mucha. De middenvelder schiet recht op Mucha.
12. Het is nog steeds 0-0, maar bij Cinco speculeren twee Oranje-fans al over de volgende wedstrijd: ‘Een kwartfinale tegen Brazilië en dan is het over’, voorspelt een van de supporters.
17. 1-0 voor Nederland! Een typische Robben-goal, het doelpunt is nagenoeg identiek aan het tweede treffer in de vorige wedstrijd tegen Kameroen.
24. Nederland heeft het duel onder controle, vooral op het middenveld is Oranje de baas.
31. Rumoer bij Cinco: geel voor Robben na een handsbal. Volgens de fans en commentator Jeroen Grueter is het een overdreven kaart.
35. De fans houden hun adem in, het lijkt erop dat Robben weer geblesseerd is geraakt. Gelukkig valt het allemaal mee, de doelpuntenmaker kan gewoon doorspelen.
 36. Materiaalpech bij de Spaanse arbiters: een van de grensrechters heeft een nieuwe vlag nodig.
39. Gele kaart voor Juraj Kucka na een overtreding op Nigel de Jong.
40. Kans voor Van Persie, maar het is duidelijk nog niet het toernooi van Van Persie. De aanvaller schiet recht op Mucha.
43. Weer een gemiste kans voor Van Persie.
45. Rust: Nederland 1, Slowakije 0.

Tweede helft
50. Weer een typische Robben-actie, maar dit keer kan de Slowaakse doelman er nog net een hand tussen krijgen om de bal tot corner te verwerken.
58. Een indraaiende trap van Van Persie verdwijnt op de vuisten van Mucha.
61. Gejuich bij Cinco, de commentator roept om dat Ibrahim Afellay en Eljero Elia zich warmlopen.
63. Kucka schiet de bal vanaf 40 meter op doel, met een gevaarlijke stuit verdwijnt de bal naast het doel van Stekelenburg.
65. Buitenspeler Miroslav Stoch trekt naar binnen en dwingt Stekelenburg tot een knappe redding.
65. Stekelenburg houdt Nederland op de been. Vittek komt oog in oog met de Ajax-doelman, maar Stekelenburg redt.
70. Publiekswissel: Elia vervangt Robben. Zowel in Durban als bij Cinco klinkt luid appplaus.   
70. Kamil Kopunek vervangt Erik Jendrisek. Kopunek staat nog maar 15 seconden in de ploeg of hij krijgt al geel.
72. Ook Kuyt komt met een Robben-actie, zijn schot wordt tot corner verwerkt.
78. Gregory van der Wiel heft buitenspel op, waarna Vittek opnieuw een grote kans mist.
80. Klaas-Jan Huntelaar voor Van Persie.
83. 2-0 voor Oranje, Nederland op een veilige marge! Kuyt legt de bal terug op Sneijder die beheerst binnenschiet.
88. Dubbele wissel bij de Slowaken: Marek Sapara voor Marek Hamsik en Martin Jakubko voor Radoslav Zabavnik.
90+1. Afellay voor Sneijder. Afellay krijgt meteen een kans, zijn afstandsschot verdwijnt naast het doel.
90+3. Een tegendoelpunt voor Oranje in de laatste seconden. Stekelenburg haalt Jakubko neer, vanaf de penaltystip schiet Vittek de 2-1 binnen.
90+3. Ontlading bij Cinco: direct na de 2-1 fluit de scheidsrechter voor het einde. Nederland is door naar de laatste acht en op het ‘Viva Hollandia’ van Wolter Kroes vieren de Oranje-fans een mooi WK-feestje.

www.versgeperst.com