• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

WK Tony Roma'sCURAÇAO – Brazilië en Portugal stonden vrijdagochtend tegenover elkaar in Zuid-Afrika. Beide ploegen waren al zo goed als zeker van een plaats bij de laatste zestien, maar de wedstrijd zou beslissen welke ploeg groep G zou winnen. Versgeperst.com was aanwezig bij Tony Roma’s om  deze beladen wedstrijd live te volgen.

Brazilië moest het doen zonder sterspeler Kaká. De smaakmaker kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen Ivoorkust, waardoor hij toe moest kijken. Robinho en Elano begonnen ook op de bank bij de Goddelijke Kanaries, waardoor Luis Fabiano een grotere rol moest gaan spelen. Bij Portugal werd Deco in de basisopstelling vervangen door Tiago.

Eerste helft
De ploegen komen het veld op en we zien de 10-jarige Roy van Deure. De Curaçaose voetbalfanaat heeft een tekenwedstrijd van McDonald’s gewonnen en mag nu het veld oplopen samen met deze grote sterren. Roy staat voor de Braziliaanse middenvelder Júlio Baptista tijdens de volksliederen. Curaçao is op deze manier toch nog vertegenwoordigd in Zuid-Afrika!

5. Dani Alves krijgt namens Brazilië de eerste kans van de wedsrijd. Hij schiet hard maar naast.
13. We krijgen te horen dat Ivoorkust heeft gescoord tegen Noord-Korea. Doelpuntenmaker is Yaya Touré. De ploeg van Didier Drogba kan nog tweede worden in Groep G als ze met een ruime score van de Noord-Koreanen winnen en als Portugal ruim verliest van Brazilië.
14. Fabiano krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Het lijkt alsof de scheidsrechter erg streng is vandaag.
16. Kaká komt in beeld. De Braziliaan zit op de tribune en ziet er een beetje triest uit. De Braziliaanse supporters in Tony Roma’s hebben medelijden met hem.
17. Portugal krijgt een kans. Tiago probeert het vanuit een volley maar het schot vormt geen gevaar voor doelman Júlio César.
20. En het is 2-0 voor Ivoorkust. Romaric kopt de bal achter doelman Ri Myong Guk. Sommige Portugese fans beginnen een beetje nerveus te worden. Hoe vaak kunnen ‘de Olifanten’ nog scoren tegen Noord-Korea?
24. Juan gaat de fout in. De verdediger speelt een lange bal met zijn handen en krijgt terecht een gele kaart. Duda vindt dat hij een rode kaart moet krijgen en klaagt bij de scheidsrechter. Zijn geklaag levert hem zelf een gele kaart op.
25. Cristiano Ronaldo neemt de vrije trap maar hij schiet hem ver over. De commentator vraagt zich af of het aan de bal ligt.
30. Het gaat ineens razendsnel. Brazilië schiet tegen de paal en Portugal komt direct met een counter. Tiago laat gaat erg gemakkelijk liggen in het strafschopgebied en krijgt een gele kaart. De fans vinden al deze kaarten belachelijk.
31. Maicon probeert het van ver maar zijn schot gaat over het doel. Doelman Eduardo heeft nog weinig hoeven te doen tot nu toe.
36. Eindelijk een mooie actie van Nilmar. De Braziliaan draait goed weg maar schiet hoog over. De stand is nog steeds 0-0 en tot nu toe hebben wij meer gele kaarten gezien dan schoten op doel.
38. Een kans voor Fabiano. Maicon geeft een goede voorzet maar het wordt naast gekopt.
43. Felipe Melo uit zijn frustraties op Pepe en krijgt een gele kaart. Het is al de zesde kaart van de eerste helft.
44. Melo wordt direct door Dunga gewisseld. Hij zou zomaar een rode kaart kunnen krijgen en dat willen de Brazilianen niet. Melo eruit en Josué erin.
45. Er wordt gefloten voor rust. Portugal 0, Brazilië 0.

Tweede helft
47. De tweede helft begint met een kans voor Portugal. Ronaldo draait gevaarlijk naar binnen maar zijn voorzet wordt weggewerkt door Lúcio.
51. Ronaldo neemt een vrije trap maar de bal verdwijnt via een speler van Portugal over het doel.
56. Fabiano krijgt weer de kans om te koppen. Alves zet de bal voor maar Fabiano kopt hem recht op doelman Eduardo.
57. Portugal komt terug en dat leidt tot een schot voor Simão. De invaller schiet van buiten het strafschopgebied en forceert een redding van Júlio César.
59. Ronaldo slalomt door de Braziliaanse verdedeging. Via Lucio komt de bal bij Raul Meireles maar hij mist een hele grote kans. De commentator is ervan overtuigd dat hij zou hebben gescoord als hij de bal met zijn linkervoet zou hebben geraakt in plaats van met zijn rechter. De Portugese fans kunnen het niet geloven. Het staat nog steeds 0-0.
67. Nogmaals een vrije trap van Ronaldo die het doel mist. De Portugese sterspeler heeft het erg moeilijk tot nu toe.
76. Er komt een voorzet van Simão maar Ronaldo schiet over.
80. En het is 3-0 voor Ivoorkust. Salomon Kalou tikt de bal binnen en Ivoorkust heeft nog een klein beetje hoop.
87. Brazilië probeert het nog. Lucio krijgt een kopkans en Eduardo moet redden. Als het zo blijft, wint Brazilië groep G en wordt Portugal tweede.
90. Dani Alves probeert en de bal verdwijnt naast het doel. De Braziliaanse fans willen de overwinning nog binnenhalen.
91. Invalles Ramires schiet hard en de bal wordt van richting veranderd. Eduardo moet een mooie redding verrichten en het blijft 0-0. De Portugese supporters juichen hun doelman toe, terwijl de Braziliaanse fans het niet kunnen geloven.
96. Er komen vijf minuten extra tijd bij maar het maakt niet uit. Er wordt gefloten en het blijft op 0-0. Brazilië wint groep G, Portugal wordt tweede en Ivoorkust derde.

www.versgeperst.com