• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Net als vorig jaar maakt deze periode op Curaçao enorm veel indruk op de spelers. Hier op het eiland hebben we vorig jaar de basis gelegd voor het kampioenschap in de tweede klasse”, verklapt teammanager Harrie Toonen van AWC Wijchen.

Deze amateurclub uit Gelderland ondersteunt Fundashon Bicentini met het geven van voetbalclinics aan de lokale jeugd. “Door dit als team mee te maken en bezig te zijn met de kinderen, leren we elkaar beter kennen en groeien we als team naar elkaar toe. Zo waren we maandag in Soto, dat was heel bijzonder. Kinderen op slippers, sokken, op twee verschillende schoenen, of zelfs op blote voeten. Dan pas zie je hoe goed wij het in Nederland hebben en juist dat maakt veel indruk op de jongens”, vervolgt Toonen.

Interland
Woensdagochtend waren de voetbalcoaches van AWC op bezoek bij de Br. Rigobertusschool in Santa Rosa. Om de jongens van AWC een indruk te geven van het onderwijs op Curaçao volgden de spelers een les in het Papiaments. Daarna mochten de kinderen naar buiten om zich uit te leven met verschillende voetbalspelletjes zoals een wedstrijdje hooghouden en dribbelen. 

Kopa Bicentini
De voetbalochtend werd afgesloten met een ‘interland’ tussen de AWC en de Rigobertusschool. De lokale internationals en supporters zongen het Curaçaose volkslied uit volle borst mee. Het duel eindigde in 3-3. In de beslissende strafschoppenserie waren de lokale talentjes net te sterk. Vol trots tilden de leerlingen de Kopa Bicentini in de lucht.

Breezes en Mambo
“Meestal komen de jongens niet verder dan Breezes en Mambo, maar met deze initiatieven van de Foundation kom je overal op het eiland. Dat maakt het voor ons heel bijzonder”, vertelt AWC-speler Mannes Giesbers. Zo zie je maar dat het geven van clinics iets los kan maken bij de deelnemers én de initiatiefnemers.

Toekomstperspectief
Giesbers tot slot over de achterliggende gedachte: ”Het belangrijkste doel van dit soort activiteiten is dat de jongeren plezier krijgen in het spel en dat ze met elkaar bezig zijn. Door deze happening kan het voetbal interessant worden voor de jongeren, zodat de jongeren van straat af zijn en een beter toekomstperspectief hebben.” 

www.versgeperst.com