• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar opgelet! Voor de derde keer kun je meedoen aan een voetbalkamp om technische vaardigheden bij te leren en misschien wel uit te groeien tot de nieuwe Vurnon Anita van Curaçao. De Kuifje Soccer Academy neemt de organisatie op zich. 

Kuifje Soccer Academy is een project dat in februari 2007 is gestart door de Vlaamse Thierry Jansegers. Hij speelde een aantal jaren geleden zelf voetbal in de eerste divisie van België en heeft diverse coachopleidingen gevolgd. Het kamp staat dit jaar in het teken van het WK en heeft de naam ‘Mundial Soccer Camp 2010’.

Kuifje Academy
De voetbalschool heeft als doel om kinderen van 5 tot en met 15 jaar de basis van voetbal aan te leren. De coaches maken gebruik van de ‘Wiel Coerver methode’ die wereldwijd wordt gebruikt voor jeugdopleidingen. Balbeheersing en balvaardigheid zijn de belangrijkste leerdoelen in deze methode. Jansegers vertelt wat hij belangrijk vindt: “Ik leer de kinderen om te gaan met de bal, creatief te zijn in alle opzichten en ik wil ze technische bagage meegeven. Verder vind ik het belangrijk om natuurlijk talent aan te zetten tot meer durf.”

Drie maanden
“Ik stel programma’s op van drie maanden. Na deze periode kunnen de kinderen en ouders beslissen of zij zich weer willen aanmelden voor een vervolg van nogmaals drie maanden. We hopen met dit project te kunnen uitgroeien tot een vaste waarde op Curaçao. Wij maken gebruik van het ‘Cruijff Hard Court’ op Totolika dat in november 2006 is geopend door Koningin Beatrix. Er worden bij ons geen competities gespeeld waardoor er geen druk is bij de kinderen en talent er goed uit kan komen. Sommige voetballertjes hebben wat meer tijd nodig, maar iedereen leert er zeker iets van”, aldus de initiatiefnemer van Kuifje Soccer Academy.

Voetbalkamp

Het Mundial Soccer Camp duurt van maandag 28 juni tot en met vrijdag 2 juli en vindt plaats op de velden van VV Willemstad. Tijdens het kamp leren jongens en meisjes van 6 tot 12 verschillende basistechnieken. “Vrijdagochtend is er een toernooi op het Cruijff Hard Court en als afsluiting vindt er ‘s middags een demonstratie plaats in het Riffort. Daarna volgen om 16:00 uur de prijsuitreikingen van de voetbalquiz en de verschillende testen die de kinderen hebben gedaan op het gebied van technische vaardigheden. Uiteindelijk krijgen alle deelnemende kinderen een diploma uitgereikt op het podium van het Riffort”, sluit Jansegers af. Inschrijven voor het kamp kan nog tot en met 25 juni en kun je telefonisch regelen via het nummer 676 47 39.

1 reactie op “Je voetbaltechniek bijspijkeren?”

  1. Gezien mijn computer gisteravond “verbindingsproblemen” vertoonde hierbij, voor alle zekerheid, nogmaals een reaktie.

    Wat een geweldig initiatief van Thietty Jansegers !! Wat mij, als NEC-supporter, vooral aanspreekt is dat de doelstelling van Kuifje Soccer Academy van Thierry exact past in de doelstelling van het Maatschappelijk Partnership Fundashon Bon Intenshon, NAVU en NEC (eredivisie voetbalclub uit Nijmegen). Natuurlijk hoop ik, net als vele anderen, dat ook wij mogen profiteren van de resultaten uit de samenwerking tussen die organisaties en wens daarom Thierry Jansegers, Gregory Elias, Dhr. Siliee en Jacco Swaart alle succes toe !