• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Beach Tennis TournamentSporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke week van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze maandag met beach tennisser Ram Upadhyaya. “Een goed moment om mijn conditie op peil te brengen”.

paspoort-verszweet-ram2

Wat doe je hier?
“Ik ben hier op Mambo Beach om mee te doen aan het Beach Tennis Tournament. Ik heb net een wedstrijd met 5-1 gewonnen. Ik doe voor de lol mee aan dit toernooi. Ik woon nog niet zolang op Curaçao en sport niet zo heel veel, daarom is dit een goed moment om mijn conditie weer op peil te brengen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik beach tennis speel. Een collega van me zag een advertentie van het toernooi in een tijdschrift en vroeg me toen om mee te doen. Toen heb ik gelijk ja gezegd. Ik ben namelijk een grote sportliefhebber. In India, waar ik vandaag kom, heb ik jarenlang getennist. De technieken heb ik dus wel onder de knie. Daarom dacht ik, laat ik het een kans geven.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Eigenlijk heb ik geen belangrijk sportmoment in beach tennis, omdat ik het nu voor het eerst speel. Maar misschien komt dat vandaag nog wel, als ik straks ga winnen. Ik heb wel een mooie herinnering aan een 200 meter sprint. Dit was tijdens een wedstrijd vijf jaar geleden tussen verschillende scholen in India.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Mijn grote voorbeeld is tennisser Roger Federer. Hij is een hele bekende speler. Ik vind dat het een speler is, die goede technieken heeft. Hij is heel positief ingesteld en ‘cool-minded’, dat bewonder ik aan hem.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik denk dat beach tennis bij deze ene keer blijft, dus daar heb ik geen ultiem doel voor. Ik heb wel een ultiem doel in criquet. Helaas speel ik deze sport nu niet op Curaçao, omdat ze dat hier volgens mij niet doen. Als ik over drie jaar terug ga naar India wil ik het weer oppakken. Ik hoop dat als ik dan ongeveer vier jaar goed heb geoefend mee kan doen aan een nationale of internationale wedstrijd. Dat lijkt me echt geweldig!”

www.versgeperst.com