• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het leek wel of de fans al met hun gedachten bij de achtste finales waren. Van een echte voetbalsfeer was bij Coach’s Sports Bar zondagmiddag nauwelijks sprake. Maar het moet gezegd worden dat de wedstrijd daar ook niet spannend genoeg voor was. Toch hadden de Brazilië-fans goede reden voor een feestje.

Door de 3-1 overwinning op Ivoorkust is de vijfvoudig wereldkampioen Brazilië al na twee van de drie groepswedstrijden zeker van de volgende ronde. Voor de Ivorianen was het alles of niets nadat de eerste wedstrijd tegen Portugal in een gelijkspel eindigde. De Brazilianen waren in hun eerste duel met 2-1 te sterk voor Noord-Korea.

Rode kaart
Bondscoach Dunga startte met dezelfde basisopstelling als in de eerste wedstrijd, dus met Luis Fabiano en Robinho in de aanval. Dat pakte goed uit, want Fabiano had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. Enige minpunt aan de kant van Brazilië was de indirecte rode kaart van Kaká.

Eerste helft
1. De ruim honderd supporters kijken vol spanning of Brazilië opnieuw gaat winnen. 
1. Robinho zorgt voor het eerste schot op doel, maar de bal vliegt hoog over.
8. Brazilië laat Ivoorkust de bal rondspelen. Als de Brazilianen weer in balbezit zijn, laten achtereenvolgens Felipe Melo en Michel Bastos de bal op knullige wijze van hun voeten springen, waarna de fans hen de huid vol schelden.
13. Didier Drogba schiet een vrije trap hoog over, gelach bij de Brazilië-fans.
19. Robinho schiet opnieuw hoog over.
24. Uit het niets komt Brazilië met 1-0 voor! Fabiano krijgt de bal voor de voeten na een listige pass van Kaká. De aanvaller schiet de bal kiezelhard in het dak van de goal.
31. Gele kaart voor Siaka Tiéné.
38. Balbezit Brazilië: 54 procent.
43. De eerste porties spare-ribs komen op tafel.
45. De scheidsrechter fluit voor het rustsignaal: 1-0 voor Brazilië.

‘Zuid-Amerikaans onderonsje’
In de rust zijn de Braziliaanse fans overtuigd dat hun team gaat winnen. 2-0 is bij drie van de vier ondervraagden de favoriete uitslag. Oranje is zijn favoriete team, maar toch wil Raymond Schotborgh ook graag deze wedstrijd van Brazilië zien. “Na Nederland is Brazilië mijn favoriete land. Ik denk dat de Brazilianen zeker gaan winnen, ik gok zelf op 2-0 of 2-1.” De Curaçaose voetbalfan denkt dat Nederland als enige Europese land mee gaat doen om de hoofdprijs. “Volgens mij is Oranje het enige land dat dit toernooi echt goed is. Zelf denk ik dat Nederland, Argentinië en Brazilië de laatste vier halen. Vanochtend heb ik Paraguay erg goed zien spelen tegen Slowakije (2-0 winst). Daarom verwacht ik dat die Paraguayanen ook de halve finales halen. Uiteindelijk zal Brazilië of Argentinië wereldkampioen worden.”

Tweede helft
50. 2-0 voor Brazilië! Weer is het Fabiano die weet te scoren. Voordat hij de bal achter doelman Boubacar Barry schiet, maakt de spits twee keer hands zoals later in de herhaling blijkt.
54. Kopkans voor Drogba, maar de tegendraadse kopbal verdwijnt net naast.
57. Verbaasde reacties als in de herhaling te zien is dat scheidsrechter Lannoy na de 2-0 een gebaar maakt naar Fabiano dat hij die handsbal wel had gezien maar er niet voor heeft gefloten.  
63. De Brazilianen zijn zeer effectief vandaag, de derde kans is meteen raak: 3-0 voor Brazilië. Elano kan een voorzet van Kaká gemakkelijk binnenschuiven.
65. Zware overtreding van Cheick Tioté op het scheenbeen van Elano. De doelpuntenmaker wordt direct gewisseld voor Dani Alves.
67. Abdul Kader Kéita komt erin voor Salomon Kalou.
72. Nog een wissel bij Ivoorkust: Romaric voor Emmanuel Eboué.
75. Frustraties bij Ivorianen: de ene na de andere overtreding.
79. Eretreffer voor Ivoorkust: Drogba kopt binnen waarna de fans cynisch applaudisseren.
84. Gele kaart voor Kaká. “Die Kaká moeten ze direct wisselen voordat hij zijn tweede geel krijgt”, voorspelt Schotborgh.
85. Weer geel, dit keer voor de Ivoriaan Tioté.
87. ROOD voor Kaká, de speler van Real Madrid is de hardheid van Ivoorkust zat. Hij maakt een slaande beweging naar één van zijn tegenstanders waarna hij zijn tweede gele kaart krijgt. De voorspelling van Schotborgh komt dus nog uit ook. 
90. Ramires komt in de ploeg voor Robinho. Als de aanvaller naar de kant sjokt, wordt er voorzichtig geklapt.
90. De arbiter blaast op zijn fluit, Brazilië wint met 3-1 en is zeker van de achtste finales. De fans gaan gezellig naborrelen en nababbelen.

1 reactie op “Drie kansen, drie doelpunten”

  1. Heel goede verslag van de wedstrijd.Kort en krachtig. De feiten opgesomd.
    ” Van een echte voetbalsfeer in Coach spotsbar was er nauwelijks sprake” Ik denk dat dit cultuur verschil is. Voor de doorsnee Curtacaoenaar was er weldegeijk sfeer.Het is puur waar je aan gewend ben. Wat verstaat men onder een echte voetbalsfeer????????? voor de een is het rustig thuis achter de buis naar de wedstrijd kijken , voor de ander heel veel drinken tijdens een wedstrijd en weer een ander wil liever heel stil van de wedsstrijd genieten. Nou welke van die stellingen is de echte voetbalsfeer????????????????? Dat is de enigste reactie dat ik heb op het goede verslag gegeven van de wedstrijd in Coach Sportsbar.