• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fanatieke hardlopers en wandelaars hebben zondagochtend hun beste beentje voorgezet tijdens de Girobank Schottegatloop. Road Runners Club (RRC) organiseerde samen met haar sponsors Girobank en Z-86 Radio voor de 32ste keer het sportieve evenement.

“Vanochtend moesten de hardlopers en wandelaars zich een half uur van tevoren melden. Dat is een standaard procedure, dan krijgen ze een racenummer en worden ze afgevinkt, zodat we weten of alle deelnemers er zijn. Dit jaar waren er weer veel aanmeldingen. In totaal waren er 480 hardlopers en wandelaars bij elkaar”, vertelt organisator Harold Westerhof.

Verschillende routes
Tijdens de Schottegatloop zijn er twee verschillende routes die worden gelopen: “Je hebt namelijk de 17 km route en de 10 km route. De eerste is voor hardlopers en wandelaars, die ook weer in tweeën is verdeeld. Wandelaars zijn om 05.30 uur gestart en hardlopers om 06.00 uur. De 10 km is vrij makkelijk te doen en daarom bedoeld voor iedereen die mee wil doen. De startplaatsen zijn ook op andere plekken voor de verschillende routes. Deelnemers aan de 17 km zijn ze gestart bij het Stadhuis in Punda en deelnemers aan de 10 km bij Peter Stuyvesant College.”

Prijzen weggeven
Ook zijn er prijzen te winnen, maar wel alleen voor de deelnemers aan de 17 km: “We hebben altijd prijzen voor de winnaars voor de eerste vijf. De dames en heren worden wel gescheiden gehouden. We geven ook bekers weg voor de eerste drie winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën. We finishen altijd in Otrabanda bij het Rif Stadion, dit is al 32 jaar traditie. Natuurlijk hoort daar dan ook muziek, fruit, soep, frisdrank, bier en masseurs voor de deelnemers bij”, eindigt Westerhof.

www.versgeperst.com