• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met tafeltennister Irene Perk. “Ik had totaal niet verwacht om hier een internationale carrière op te bouwen.”

Wat doe je hier?
“Ik ben aan het trainen voor de Caribische Kampioenschappen in Puerto Rico van 5 tot en met 9 juli. Aan dit toernooi doen veel landen mee uit het Caribisch gebied zoals de Dominicaanse Republiek, Haïti en Trinidad & Tobago. Samen met twee meiden en vier jongens trainen wij twee keer in de week in de zaal van Irene Moreno. Er zijn drie categoriën waarin ik Curaçao vertegenwoordig: enkelspel, damesdubbel en in het gemengd dubbel. Ik vind het ontzettend stoer om voor Curaçao uit te komen. In Nederland speel ik ook tafeltennis, maar ik had het totaal niet verwacht om op Curaçao een internationale tafeltenniscarrière op te bouwen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Mijn broer en zus zaten al op tafeltennis. Ik speelde volleybal, maar ik was eigenlijk te klein voor deze sport. Mede daarom ben ik op tafeltennis gegaan en met succes, want ik vind het nog steeds leuk!”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ai lastige vraag, ik hoop dat dat in Puerto Rico gaat gebeuren. Maar anders ga ik voor de Nederlandse Jeugdmeerkampen in 2008. Dit was mijn laatste toernooi bij de jeugd waarin ik de halve finale bereikte. De halve finale bestond uit een poule van zes spelers. Ik was de underdog maar ik won van betere speelsters. Helaas verloor ik ook een van de wedstrijden en werd ik op onderling resultaat uitgeschakeld.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Alle Europeanen die van de Aziaten winnen! De Aziaten domineren het tafeltennis en af en toe is er een Europeaan die voor een stunt zorgt. In Nederland bestaat de meerderheid van het Nederlandse damesteam ook uit ‘import Chinezen’. Het niveauverschil is erg groot, maar dat komt doordat ze in China non-stop trainen en de Nederlanders daarnaast ook een studie volgen.”

Wat is je ultieme doel?
“Mijn doel is om voor een stunt te zorgen tijdens de Caribische Kampioenschappen. Ik heb geen idee hoe het niveau is, maar ik vertegenwoordig Curaçao (en Nederland natuurlijk een beetje) en ik ga mijn uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen! Verder is mijn uiteindelijke doel om een keer eredivisie te spelen in de Nederlandse damescompetitie. Ik moet hier nog heel hard voor gaan trainen. Maar ik heb een ambitieus team dus wie weet komt het er nog een keer van….”

6 reacties op “Vers zweet van tafeltennister Irene Perk”

 1. Ik ben trots op mijn pupil!

 2. GO IRENE – GO IRENE – GO IRENE

 3. Ongelooflijk joh wat jij weer voor elkaar krijgt.
  Net als je moeder ben ik geweldig trots op je
  en…………………………… zet ‘m op. xxxx

 4. Ik wist het wel; je gaat het helemaal maken.
  Ik ben bij voorbaat al trots op je, ga er voor….!!!

 5. dat verse zweet gaat stunten!!

  veel plezier en succes irene ( :

 6. En of Irene gaat winnen!