• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een naschoolse opvang voor jongeren waarin sport en school centraal staan. Dat is in het kort het plan dat woensdagavond werd gepresenteerd. Dit ambitieuze project in de wijk Seru Fortuna moet komend schooljaar van start gaan.

Het project is na Hubentut Fortuna, de club van Seru Fortuna die vorig seizoen de Antilliaanse voetbaltitel won, een nieuwe stap om jongeren in de wijk een beter toekomstperspectief te geven. Het opvangtehuis wordt gefinancierd door Fundashon Bon Intenshon (FBI) en gaat deel uitmaken van de plaatselijke voetbaltrots onder de toepasselijke naam Sportschool Hubentut Fortuna.

Kiezen
Jongeren die zich aansluiten bij de sportschool kunnen kiezen uit drie sporten: voetbal, honkbal of softbal. Naast het sportieve aspect is er veel tijd gereserveerd voor huiswerkbegeleiding, computerles en zwemles. Waar het opvangtehuis precies komt is nog onbekend. Hubentut-voorzitter Eric Lourens: “Onze voorkeur gaat uit naar de pand van de dokterspost, vlak naast ons clubhuis. Daarvoor hebben we al een aanvraag gedaan. Mocht dat niet doorgaan, dan wordt het buurthuis de locatie.”

Iets aanbieden
De voetballers van Hubentut waren speciaal uitgenodigd bij de presentatie van de naschoolse opvang. “In het verleden is er veel uitgegeven om de situatie in onze wijk te verbeteren. Geld dat vooral werd besteed aan gebouwen en materialen. Eigenlijk is de oprichting van deze club in 1994 het eerste initiatief wat hier echt iets goeds heeft bereikt”, vertelt speler Riangelo Rodriguez. De voorzitter vult aan: “Je moet niet alleen maar geld uitgeven, maar juist de mensen raken door iets aan te bieden. Daarvan is deze naschoolse opvang denk ik een goed voorbeeld.”

Hubentut
Naast het nieuws over de naschoolse opvang werd er tijdens de persconferentie uitgebreid gesproken over de ambities van Hubentut. De ploeg is vastberaden om zowel de Curaçaose als de Antilliaanse titel te prolongeren. De ploeg is nog altijd in de race om deze doelstelling te halen, want plaatsing voor de beslissende play-offs is al binnen. De vereniging is ook bezig om de accomodatie verder te verbeteren. Zo komt er binnen een paar weken nieuwe verlichting. Bovendien liggen er nog steeds plannen om de zandvlakte waar nu op wordt getraind, in te ruilen voor een kunstgrasmat.  

www.versgeperst.com