• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Road Side CafeCURAÇAO – Portugal, een van de lokale WK-favo’s, speelde dinsdagochtend haar eerste wedstrijd in Zuid-Afrika. Het team van Cristiano Ronaldo moest het opnemen tegen ‘les éléphants’ van Ivoorkust. Versgeperst.com volgde de wedstrijd live bij het sfeervolle Road Side Cafe en brengt je nu de hoogtepunten.

Zoals verwacht begint Didier Drogba, de grote ster van Ivoorkust, op de bank. De gebroken arm van de aanvaller is niet helemaal hersteld, maar verwacht wordt dat hij wel in zal kunnen vallen. Besloten is dat Drogba mag spelen nadat de FIFA geconstateerd heeft dat zijn gips geen dreiging zal vormen voor de tegenstander.

Portugal trapt af
6. De eerste gele kaart gaat naar de speler van Ivoorkust, Didier Zokora. Hij haalt Ronaldo hard onderuit
10. Ronaldo doet een mooie draaibeweging en schiet vanaf 30 meter keihard op de paal. “Wat een raket!”, schreeuwt een van de lokale fanatiekelingen
14. Ivoorkust krijgt een vrije trap en die wordt net naast geschoten door Siaka Tiéné.
16. Nog een kans voor ‘les éléphants’ (de olifanten). FC Twente speler Cheick Tioté schiet over
20. Een harde tackle leidt tot geduw en twee gele kaarten. Ronaldo wordt samen met Guy Demel genoteerd door de scheidsrechter.
34. Portugal valt aan, maar de doelman van Ivoorkust, Barry Boubacar Copa, komt goed uit en grijpt in. De stand blijft 0-0 en de fans beginnen gefrustreerd te raken. Ze zijn vooral niet blij met de scheidsrechter.
38. Ditmaal heeft Ivoorkust een gevaarlijke aanval, maar doelman Eduardo laat zien wat hij kan.”Niks aan de hand!”, wordt er geroepen in het Road Side Cafe.
45. De scheidsrechter fluit voor rust en de wedstrijd staat nog op 0-0. De beste kans was voor Portugal, toen Ronaldo tegen de paal had geschoten. “Ze spelen slecht”, roept een fan van Portugal. “Ivoorkust maakt heel veel overtredingen, daarom lukt het maar niet”, zegt een andere ontevreden supporter.

De tweede helft begint
46. Ivoorkust is meteen gevaarlijk. Gervinho schiet hard op de vuisten van Eduardo. De bal gaat over de achterlijn en het wordt een hoekschop.
47. Weer een aanval van de olifanten. Salomon Kalou kan de voorzet net niet koppen
48. Drogba begint op te warmen. De Ivoorkust supporters beginnen te klappen en te fluiten
53. Kalou krijgt een kans maar schiet recht op Eduardo. Enkele Portugal fans dekken hun gezicht af…
55. Simão vervangt Danny. “Kom op Simão! Wij hebben doelpunten nodig!”, roept een andere supporter
57. Simão krijgt ook direct een kans. Hij kopt een voorzet en forceert een mooie redding van de doelman
57. Ivoorkust gaat snel in de aanval en een schot van Gervinho wordt geblokt. Het wordt een hoekschop
59. Nogmaals Gervinho. Ditmaal kopt hij een voorzet van links over
61. Tiago komt in voor Deco. Zou hij het verschil kunnen maken?
66. Yaya Touré schiet keihard maar de bal gaat naast. Portugal komt met de schrik vrij
71. Portugal valt aan en Cristiano Ronaldo lijkt te scoren. De fans gaan uit hun dak, maar de scheidsrechter had gefloten voor een overtreding. Het doelpunt telt niet!
79. Ronaldo krijgt nog een kans. Hij neemt een vrije trap maar schiet over. De score is nog steeds 0-0
87. Ruben Amorim, net binnengekomen voor Raul Meireles, schiet over. De Portugese fans beginnen aan een gelijk spel te denken
90. Drogba met een gevaarlijke actie maar niemand kan zijn voorzet raken. Ivoorkust blijft druk zetten op de Portugezen maar het lukt hen niet om de bal in het net te krijgen.
93. De scheidsrechter fluit en het blijft 0-0.

“Niks aan de hand”, roept een fanatieke supporter. “Er zijn nog twee wedstrijden te spelen, dus we gaan het zeker halen.” Aan de andere kant staat er een Braziliaanse supporter met een grote glimlach. Een gelijkspel komt zijn ploeg, die vanmiddag tegen Noord Korea speelt, heel goed uit. “Ik zou maar eerst die wedstrijd winnen en dan pas lachen”, zegt zijn Portugese vriend tegen hem. “Wie weet, misschien spelen jullie ook gelijk tegen die Koreanen!”

1 reactie op “Portugal en Ivoorkust houden het op 0-0”

  1. Ik vind deze verslagen erg leuk, vooral met de reacties erbij. Deze fans zullen nu wel heel erg blij zijn na de 7-0 overwinning van Portugal.