• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met golfer Maurice Campagnard. Hij golft meestal drie keer in de week bij Blue Bay Golfclub.


Wat doe je hier?
“Ik ga even golfen. Dit doe ik meestal drie keer in de week. Vandaag ben ik met mijn broer, maar ik ga meestal met hem. Nu ga ik eerst mijn spullen halen en een golfkar bemachtigen, daarna even inslaan. Dan pas ben ik klaar om te beginnen met een potje golf.”

Hoe ben je in deze sport terechtgekomen?
“Eigenlijk ben ik hier via mijn broer ingerold. Hij doet dit al een jaar of tien en voor mij is dit alweer het zevende jaar dat ik golf. Hij heeft me een keer meegenomen en ja, eigenlijk was ik toen gelijk verkocht. Nu ga ik soms ook naar het Hyatt om te golfen, zelden naar Emmastad, maar ik golf het liefst hier op Blue Bay. Dit zijn heerlijke banen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Als ik eerlijk moet zijn is elke dag dat ik golf een uitdaging. Je weet namelijk nooit hoe je speelt. Van tevoren kun je niet inschatten hoe het gaat lopen en hoeveel slagen je zult maken. Natuurlijk ligt het wel aan hoe de wind staat, hoe de banen liggen, of de banen goed zijn verzorgd en hoe je conditie is. Mijn motto is: ‘gewoon gaan en lekker een balletje slaan.’”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Mijn grote voorbeeld? Dat ben ik zelf. Ik daag mezelf elke keer weer uit om een betere golfer te worden. Ik ben namelijk best fanatiek en streng voor mezelf. Daarom zie ik mezelf als grote voorbeeld.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Normaal gesproken speel je par. Dit is de afkorting van ‘professional average result’  en houdt in: het aantal slagen waarin een professionele golfer een hole moet kunnen spelen.  Het liefst zou ik een keertje ‘under par’ willen spelen. Hier op Blue Bay zou ik er dan 72 slagen over moeten doen. Dat is wel mijn ultieme doel. Nu doe ik het in 92 slagen. Dus nog even hard oefenen. Wat ook wel een doel is in golfen, is om niet mijn club stuk te slaan. Dat gebeurt nog regelmatig.”

www.versgeperst.com