• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

sander3Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke week van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze maandag treffen we de 29-jarige hardloper Sander Zevenster. “Ik wil mijn conditie op peil houden!”

paspoort-verszweet-hardlopen

Wat doe je hier?
“Ik ben net begonnen aan mijn hardloop-rondje.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik doe het al jaren. Ik ben begonnen samen met mijn collega’s van de marine. Het hoort natuurlijk bij ons werk om in conditie te blijven. Doordeweeks sporten we al vrij veel en dit doe ik dan ernaast, in mijn vrije tijd. Ik loop hier nu twee rondjes en probeer het een beetje op te bouwen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Haha, mijn mooiste sportmoment? Sja, dat zou eigenlijk tijdens voetbal zijn. Maar omdat het over deze sport gaat, zeg ik dan maar de Dam-tot-Dam loop. Helaas heb ik nog nooit een marathon gelopen.”

Wie is je grootste voorbeeld?
“Uhm….even denken hoor. Ik ken binnen deze sport niet zoveel sporters. Alhoewel, heb je weleens een filmpje gezien van Usain Bolt, die Jamaicaanse hardloper op de Olympische Spelen? Niet normaal hoe die kerel loopt. Hij heeft meerdere medailles gewonnen. Dus ik zeg: Usain Bolt.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil nog wel een keer een marathon lopen. Maar daarvoor loop ik nu nog te weinig hoor! Ik heb gewoon geen tijd om meer te rennen. Voor een marathon moet je toch wel vier of vijf keer in de week lange afstanden lopen.”

www.versgeperst.com