• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vurnon AnitaCURAÇAO – “Het is jammer, maar ik ben wel trots.” Dat waren de woorden van Vurnon Anita tijdens de speciale persconferentie van donderdagmiddag. De linksback van Ajax maakte deel uit van de voorlopige WK-selectie van Oranje, maar werd op het laatste moment toch niet geselecteerd door bondscoach Bert van Marwijk.

De jonge Curaçaoënaar is nog tot 18 juni op het eiland en gaat het begin van het WK met zijn familie via tv volgen. “Als iemand ernstig geblesseerd raakt, kan ik altijd nog worden opgeroepen. Daarom blijf ik wel bezig  met hardlopen en buikspieroefeningen. Zo kan ik in conditie blijven. Op 25 juni moeten wij met Ajax weer aan de slag, dus ik moet mezelf sowieso aan een bepaald trainingsschema houden.”

Veel geleerd
Anita geeft toe dat hij teleurgesteld was, maar zegt wel dat hij heel veel heeft geleerd van het hele proces. “Het niveau van het Nederlands elftal is nog hoger dan bij Ajax. We hebben goede spelers, maar bij Oranje heb je een selectie met de beste voetballers van het land. Dus ik heb veel geleerd. Toen ik te horen kreeg dat ik niet mee ging naar het WK, hebben de andere jongens mij heel goed opgevangen. De Ajacieden (Maarten Stekelenburg, Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel) en jongens als Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Robin van Persie hebben mij goed opgevangen.”

WK-finale
De verdediger denkt dat Oranje een goede kans maakt tijdens het WK. “Wij hebben een heel goed team en ik denk dat we zeker de finale kunnen halen. Een finale tegen Brazilië of Spanje natuurlijk het mooiste zou zijn. Ik durf dan ook te zeggen dat we die finale gaan winnen want we hebben één van de beste selecties ter wereld”, vertelt de voormalig speler van CVV Willemstad met een grote glimlach.

Chippie Polar Cup
Anita vindt het ook jammer dat hij niet heeft mee kunnen doen met Ajax bij de Chippie Polar Cup. “Ik zou met Ajax zijn afgereisd naar Curaçao en ik zou zeker hebben meegespeeld. Maar ja, toen werd ik opgeroepen voor het Nederlands elftal en kon ik niet meer naar het eiland. Aan de ene kant is het geweldig dat ik met Oranje op trainingskamp was, maar het zou heel leuk zijn geweest om met Ajax op Curaçao te spelen.”

Champions League
De Ajacied gaat de eerste wedstrijd van Oranje op het WK (14 juni) samen met zijn familie kijken. Daarna gaat hij 18 juni terug naar Nederland, zodat hij 25 juni aan de slag kan bij zijn club. “Ik focus me nu voor honderd procent op Ajax. Wij spelen in de voorrondes van de Champions League, dus we moeten hard werken. De jongens waren teleurgesteld omdat we het kampioenschap op één punt hebben misgelopen, maar we gaan hard ons best doen om die titel volgend seizoen wel binnen te halen.”

www.versgeperst.com