• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

rugby-wara-waraCURAÇAO – De eerste wedstrijd én de eerste overwinning voor de Curaçaose rugbyclub Wara Wara. Afgelopen zaterdag won de ploeg met 15-10 van het Franse marine rugbyteam Ventose. De enige rugbyclub op het eiland bestaat sinds mei 2009.

Wara Wara traint sinds één maand iedere zondagavond op het voetbalveld van CCV Willemstad. “Wij hebben onervaren maar wel zeer gedreven nieuwe spelers in ons team zitten. Clifford Goyla, Joshua Riley en Rajiv Landeata speelden zaterdag hun allereerste rugbywedstrijd”, aldus trainer Arthur Hogesteger. Samen met zijn collega Quique Sanchez zet hij zich volledig in voor het team. “Op Curaçao vind je veel sporttalent. Ook voor rugby zijn er genoeg talenten te vinden. Het is een goede sport omdat het een combinatie is van snelheid en kracht.”

Leiding
De wedstrijd vond om vier uur ‘s middags plaats op het kunstgrasveld van CVV Willemstad. Wara Wara nam meteen de leiding. In het eerste kwartier scoorde Curtley Cadeau een try. Hiermee behaalde het team een voorsprong van 5-0. “De trainingen hebben hun vruchten afgeworpen”, vertelt Hogesteger trots. “Onze spelers boden goede weerstand tegen de tackels van Ventose.”

Uitdaging
Ventose is het rugbyteam van de Franse marine. Het schip lag in de haven van Curaçao en de mariniers waren een weekend vrij. Ze daagden het rugbyteam Wara Wara uit voor een vriendschappelijke wedstrijd. Coach Hogesteger van Wara Wara nam de uitdaging zonder twijfel aan. Hij heeft er geen spijt van. “We hebben tegen alle verwachtingen in van deze ervaren spelers gewonnen. Het zou leuk zijn om snel een nieuwe tegenstander te vinden”, aldus Hogesteger.

www.versgeperst.com