• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met mountainbikester Thea van Leeuwen. Naast het mountainbiken doet Thea ook aan zwemmen en paardrijden.

Thea van Leeuwen

Wat doe je hier?
“Samen met mijn twee vriendinnen Astrid en Petra doe ik mee aan de related-triatlon. Bij een related-triatlon doet iedereen één onderdeel. Zelf ben ik van het fietsen. Normaal gesproken doe ik niet aan roadbike, maar voor deze triatlon stap ik graag over naar de renfiets. Ik sport iedere dag, ik noem mezelf niet voor niets sportmoeder. Twee keer in de week train ik bij mijn club (Sorsaka Riders). Op vrijdag mountainbike ik met vriendinnen en zondags hebben we vaak nog een toertocht of wedstrijd. Twee tot drie keer doe ik aan zwemmen en één keer per week rijd ik paard. ”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Zeven jaar geleden deed ik tijdens een familieweekend in Limburg mee aan een mountainbiketocht. Vanaf dat moment was ik gelijk verkocht. Ik heb me meteen aangemeld bij de plaatselijke toerclub voor jonge fietsers. Toevallig zochten ze nog een jeugdleidster. Zo ben ik in de fietswereld beland. In augustus 2007 ben ik samen met mijn man naar Curaçao vertrokken. Hij werkt hier op het eiland voor de marine. Ik heb me meteen aangemeld bij de Sorsaka Riders. Zelf heb ik voor drie jaar een sabbatical genomen en daarom kan ik lekker veel sporten. In juli gaan we weer terug naar Nederland.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Samen met mijn fietsvriendinnen hebben we begin dit jaar tien dagen lang rondgefietst in Ecuador. De omgeving was adembenemend. Door het fietsen kom je snel in contact met de natuur en cultuur van het land. Sindsdien ben ik echt verliefd op het land.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Dat is voor mij Leontien van Moorsel. Ik heb veel bewondering voor Van Moorsel, vooral vanwege haar enorme doorzettingsvermogen.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Samen met de andere cycle-chicks wil ik graag voor tien dagen naar de Sancerre, een mooi fietsgebied in de Franse Loire-streek. Mijn fietsvriendinnen wonen over het algemeen verspreid over de hele wereld. Daarom willen we ook een keer op fietsvakantie in Europa.”

www.versgeperst.com