• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Churandy MartinaCURAÇAO – Goed nieuws voor de Antilliaanse sportliefhebbers. Churandy Martina doet in juli mee aan de Centraal Amerikaanse & Caribische Spelen in Puerto Rico. Dat vertelde de Curaçaose sprinter tijdens een interview met Studio Sport.

Lange tijd was het onzeker of Martina naar de CAC Spelen zou gaan. De sprinter doet verspreid over het hele seizoen mee aan verschillende internationale en lucratieve atletiekwedstrijden. Uiteindelijk koos Martina er toch voor om zijn internationale tour te onderbreken en te kiezen voor de eer van de CAC Spelen.

Mariano
“We zijn blij dat hij zijn gezicht laat zien. Het publiek verwacht dat ook van hem. Voor Churandy is het een mooie gelegenheid om te laten zien waar hij staat”, reageerde Chef de Mission Richard Leito. Martina doet naast de 100 meter mee aan de 200 meter en de 4 x 100 meter estafette. Onze andere sprinter Brian Mariano staat eveneens ingeschreven voor de CAC Spelen. De 25-jarige sprinter start net als Martina op de 100 en 200 meter. Het is nog onzeker of Mariano ook deel uitmaakt van het estafetteteam. 

Internationale eis
Om je te kwalificeren voor de Olympische Spelen, stelt het Internationaal Olympisch Comite (IOC) als eis dat je als sporter ook mee moet doen aan regionale sportevenementen als de CAC Spelen en de Pan-Amerikaanse Spelen. In dat opzicht is het dus logisch dat Martina meegaat naar Puerto Rico.

Rustig jaar
Martina liet weten het dit jaar ‘een beetje rustig aan te doen’. “In juli doe ik mee aan de CAC Spelen. Volgend jaar is het WK en het jaar daarop de Olympische Spelen, dat zijn de jaren dat ik moet knallen. Daarom moet ik mijn lichaam dit jaar niet te zwaar belasten.”

www.versgeperst.com