• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gelukkig voor de atleten liet de zon het zondagochtend afweten tijdens de triatlon bij Korredor. Anders was de uitputtingslag ongetwijfeld nog groter geweest. Naast 24 individuele triatleten stonden er ook tien ‘related-teams’ aan de start.

De lokale atleten werden in Piscadera te kijk gezet door hun Arubaanse concurrenten. Opvallend want het deelnemersveld telde maar drie Arubaanse deelnemers. Na 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen kwam de Arubaan Robert Alexander als eerste over de finish. Met zijn eindtijd van 2 uur en 30 minuten was hij een minuut sneller dan zijn landgenoot Gino Hodge. Het brons was voor Jeritsandro Martien, hiermee eindigde hij meteen als beste Curaçaoënaar.

Dames gezocht
Bij het related-onderdeel doet ieder teamlid mee aan één discipline. In deze teamcompetitie was de winst voor het DBM-team. Het drietal eindigde voor Jatu Sabes en Born to be Wild. De 40-jarige Tamara Neuman was de sterkste bij de dames. “Heel jammer dat we maar twee dames aan de start hadden en dat zijn dan ook nog triatletes van 40 en 50 jaar. Daarom zijn we ook veel met de junioren bezig. Nu nog hopen dat er niet alleen mannelijke triatleten bijkomen”, vertelt Menno ter Bals van de organisatie.

Benauwd weer
Stanley Marks, voorzitter van de Curaçao Triatlon Association (CTA), keek tevreden terug op de triatlon. “Gelukkig heeft het weer goed meegeholpen. Toch klaagden sommige deelnemers juist over benauwdheid. Het zwemmen ging overall heel goed. De zee was mooi vlak, daardoor waren de meesten binnen een half uur al uit het water. Het tweede onderdeel was een stuk zwaarder, het zijn toch lange rondjes (5 km) als je die negen keer moet fietsen. Het hardlopen was over het algemeen goed te doen.“ Deze triatlon telt net als die van 13 juli bij Blue Bay mee voor het seizoensklassement.

www.versgeperst.com