• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Churandy MartinaCURAÇAO – De Curaçaose topsprinter Churandy Martina staat zondag weer aan de start van de Fanny Blankers-Koen (FBK) Games in Hengelo, hét atletiekevenement van Nederland. Topatleten van over de hele wereld doen mee in het FBK-stadion. Deze week zette Martina zich ook in voor de atletiekjeugd.

Vorig jaar wist Churandy Martina tijdens de FBK games de snelste tijd neer te zetten die ooit in Nederland werd gelopen. Hij finishte na 100 meter in 9,97 seconden. Nooit eerder wist een atleet op Nederlandse bodem deze afstand binnen tien seconden te lopen. Zondag waagt Martina zich er wederom aan om een snelle tijd neer te zetten.

Atletiekjeugd
Dat de 25-jarige Martina snel is, is inmiddels bekend. Hij deed twee keer mee aan de Olympische Spelen en heeft diverse internationale titels op zijn naam staan. Zijn persoonlijk record op de 100 meter staat op 9,93 seconden. Maar Martina vindt ‘t naast het leveren van topprestaties ook heel belangrijk om een voorbeeld te zijn voor jonge atleten. Volgens Ruthsel Martina, voorzitter van de Atletiek Federatie Curaçao, heeft hij een goede invloed op Antilliaanse jongeren die dromen van een sportcarrière. De voorzitter laat weten dat er veel aanmeldingen van jeugdigen zijn gekomen sinds Martina succes heeft geboekt op de Spelen. 

Clinics
Om de jeugd in de sport te stimuleren, gaf het sprintkanon al een aantal keer clinics aan kinderen en jongeren op de Antillen. Afgelopen woensdag liet hij de droom van ruim tachtig jonge atleten tussen 12 en 15 jaar uit Hengelo en omgeving in vervulling gaan. De atletiekjeugd kreeg een sprintclinic van Martina samen met looptrainer Theo Joosten. Deze ‘Euregionale Clinic’ is een onderdeel van ‘De week van de Atletiek’. Na afloop van de trainingslessen hadden de jonge atleten de mogelijkheid om een foto en handtekening te scoren van Martina. Naast de clinic verzorgde de sprinter woensdag ook de warming-up van de Catalpa Kinder Games, voor de allerkleinsten tussen twee en vier jaar. 

www.versgeperst.com