• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Ik ben teleurgesteld, maar vooral trots dat ik zo ver ben gekomen”, reageerde Vurnon Anita. De Curaçaose Ajacied kreeg donderdag te horen dat hij niet meegaat naar het WK. Anita maakte tijdens de afgelopen weken een sterke indruk. Uiteindelijk koos Van Marwijk toch voor Edson Braafheid.

Via Twitter reageerde Anita als volgt: “Een mooie ervaring rijker! I wish the guys all the best at South Africa! Thanks for the nice Tweets! God bless.” Naast Anita zijn de volgende drie spelers afgevallen: Ron Vlaar, Orlando Engelaar en Jeremaine Lens.

Braafheid
De technische staf van Oranje had tot woensdagnacht de tijd nodig om tot een keuze te komen tussen Anita en zijn concurrent Edson Braafheid. Tot woensdagnacht toe hebben zij vergaderd over wie van de twee meegaat naar het WK. Door het afvallen van de geblesseerde Vlaar zit het Nederlands elftal krap in haar centrale verdedigers. Braafheid kan naast zijn normale positie als linksback ook centraal in de verdediging uit de voeten. Dat gaf voor de technische staf de doorslag om Anita thuis te laten.

Trots
Penningmeester Hans de Wit maakte Anita mee tijdens het ene seizoen dat hij voor CVV Willemstad speelde. “We zijn heel erg trots op Vurnon, ondanks dat hij nu niet in de definitieve selectie zit. In de kerstperiode komt hij nog steeds ieder jaar naar het eiland. Vurnon komt dan altijd even langs bij de club.” Voor De Wit was het een grote teleurstelling dat hij niet meegaat. “Ik hoorde het vanochtend op tv, heel jammer dat hij er niet bij zit. Zelf had ik eerder verwacht dat Anita niet mee zou gaan vanwege zijn lengte (1.66 meter). De Nederlandse verdediging is sowieso al niet echt kopsterk. Maar we moeten niet vergeten dat hij nog maar 21 is. Als hij zo doorgaat, doet hij over twee jaar zeker mee aan het EK.”

Familietraditie
Eén voordeel voor Anita; hij kan nu net zoals tijdens andere grote toernooien thuis bij zijn familie het WK volgen. Na de persconferentie van donderdag zei de verdediger direct dat hij zo snel mogelijk zijn familie op Curaçao gaat opzoeken.

www.versgeperst.com