• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ZeilenCURAÇAO – De 16-jarige Ard van Aanholt heeft zich bij de Dutch Youth Regatta in Workum geplaatst voor de ISAF Youth Worlds kampioenschappen in Turkije. Van Aanholt bleef Dennis van den Berg voor en veroverde daarmee een plek bij de komende kampioenschappen.

De ISAF Youth kampioenschappen worden van 7 tot en met 17 juli gehouden in Istanbul. Per land mogen één jongen en één meisje uitkomen in de Laser Radial klasse. Bij de Dutch Youth Regatta streden Dennis van den Berg, Just van Aanholt en Ard van Aanholt tegen elkaar om voor de Antillen uit te mogen komen.

Vroegtijdig gediskwalificeerd
Voor Just van Aanholt was de race snel voorbij omdat hij vroegtijdig gediskwalificeerd werd wegens ongeoorloofde lichaamsbewegingen. Ard van Aanholt wist tijdens de laatste race een voorsprong te pakken op Van den Berg, deze voorsprong behield hij tot aan de finish. Ard eindigde op de zesde plaats, Van den Berg één plaats lager. Daarom mag Van Aanholt de Antillen vertegenwoordigen in Turkije. Namens de meisjes kwalificeerde Philipine van Aanholt zich voor dit toernooi.

Olympische Spelen
Volgens de Antilliaanse Zeilbond hebben statistieken uitgewezen dat meer dan 50 procent van de deelenemers aan de ISAF kampioenschappen, elkaar later ook treffen op de Olympische Spelen. De bond ziet het ISAF evenement daarom als kweekvijver voor de Olympische Spelen.

CAC-spelen
Ard van Aanholt gaat de Antillen, behalve in Turkije, ook bij de Sunfish Worlds (Italië) in juni vertegenwoordigen en bij de CAC-spelen in Puerto Rico.

www.versgeperst.com