• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Toby AlderweireldCURAÇAO – Jan Vertonghen, Miralem Sulejmani, Ismaïl Aissati en Javier Martina. Er werd gezegd dat deze Ajacieden ook mee zouden doen met de Chippie Polar Cup, maar uiteindelijk zijn ze toch niet meegekomen. Versgeperst.com vroeg aan Toby Alderweireld waarom deze spelers niet aanwezig zijn.

“Jan Vertonghen heeft vakantie”, zegt een lachende Alderweireld. “Sulejmani werd opgeroepen voor het WK, maar hij kreeg vandaag te horen dat hij toch niet geselecteerd is. Dat is wel jammer, want achteraf gezien had hij hier kunnen zijn”. Alderweireld vertelt ook dat sommige spelers, waaronder Aissati, niet aanwezig zijn omdat ze vorige week nog in Hong Kong waren met Jong Ajax voor een zeven-tegen-zeven toernooi.

Javier geblesseerd
Lokale fans hoopten ook Vurnon Anita en Javier Martina bij Ajax te zien, maar beide Curaçaoënaars ontbraken. “Volgens mij is Javier geblesseerd, maar dat weet ik niet zeker”, gaat Alderweireld verder. “Vurnon is met het Nederlands elftal bezig en maakt nog kans op het WK. Ik hoop echt dat hij gekozen wordt.”

Jong Ajax
Anita en Martina zijn niet bij de selectie van Ajax, maar bekende namen zoals Kenneth Vermeer, Urby Emanuelson, Toby Alderweireld, George Ogararu en Oleguer zijn wel van de partij. Ook spelers van Jong Ajax, zoals Mitchell Donald, Jan-Arie van der Heijden en Danilo, zoon van voormalig Ajax-speler Wamberto, zijn te bewonderen op het veld van het SDK.

www.versgeperst.com