• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

NEC-DCSCURAÇAO – Veel voetballiefhebbers waren vrijdagavond tijdens de Chippie Polar Cup aanwezig om hun favoriete club aan te moedigen. Eerst trapte NEC af tegen de Dutch Caribbean Stars (DCS), gevolgd door Ajax tegen Hubentut Fortuna. Beide Nederlandse clubs wisten te winnen en staan zondag tegenover elkaar in de finale.

De jongens van de DCS hadden naar eigen zeggen geen ideale voorbereiding op de wedstrijd. Ze speelden woensdag een benefietwedstrijd in Nederland en een dag later vlogen ze al naar Curaçao om vrijdag weer in actie te komen. DCS kreeg wel goede kansen tegen de club van Nijmegen, maar NEC sloeg telkens op goede momenten toe. Dankzij een hattrick van aanvaller Björn Vleminckx werd het uiteindelijk 4-1 voor NEC.

Het verschil
“Als je tien keer tegen NEC speelt, win je misschien één keer”, vertelt trainer Remko Bicentini na afloop. “Je kon duidelijk merken dat de spelers de wedstrijd van woensdag nog in hun benen voelden. We kregen genoeg kansen, maar we scoorden niet en NEC wel. Dat is het verschil.”

Toby Alderweireld
In de wedstrijd van Ajax tegen Antilliaans kampioen Hubentut Fortuna was er een grote rol weggelegd voor Toby Alderweireld. De jonge verdediger van Ajax werkte in het begin van de wedstrijd een bal van de doellijn en scoorde enkele minuten later via een strafschop. Hubentut kreeg enkele goede kansen, maar had uiteindelijk geen antwoord op het positiespel van de Amsterdammers, waarin Urby Emanuelson en Marvin Zeegelaar de uitblinkers waren. Ajax schoot in de tweede helft nog drie keer tegen de lat, maar het bleef  bij 3-0 voor de ploeg van Martin Jol.

Finale
Zondagavond staan de Nederlandse clubs om 21.00 uur tegenover elkaar in de finale. Hubentut Fortuna en de DCS strijden om 18.30 uur strijden voor de derde plaats.

www.versgeperst.com