• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Dutch Caribbean Stars zijn klaar voor de Chippie Polar Cup. Woensdagavond won het team van trainer Remko Bicentini nog met 4-2 van eerstedivisieclub FC Dordrecht. Donderdag vloog de selectie naar Curaçao en vrijdagavond speelt de ploeg al haar eerste wedstrijd.

Als titelverdediger zijn de Dutch Caribbean Stars (DCS) erop gebrand om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Tijdens de openingsdag van de Chippie Polar Cup speelt het gelegenheidsteam om 18.30 uur haar eerste wedstrijd tegen NEC. “Ajax en NEC hebben als grote voordeel dat ze gewoon door kunnen trainen. Wij zijn meestal maar één of twee keer per jaar bij elkaar. Gelukkig weten de jongens waar ze het voor doen”, stelt Bicentini.

Thuiswedstrijd
“We gaan hoe dan ook zeker voor de titel. We hebben niets te verliezen. Ik heb niet voor niets tegen mijn spelers gezegd ‘wij zijn degene die hier thuis spelen’. Dat voordeel moeten we benutten. Je kunt merken dat de Dutch Caribbean Stars op het eiland steeds meer gaan leven.” Volgens Bicentini zien de spelers dit soort wedstrijden als een verkapte interland. “De jongens spelen met al hun bezieling om de Antilliaanse trots uit te dragen. Dat geeft mijn spelers een grote stimulans om door het vuur te gaan”, vervolgt de coach.

Goede doel
Tijdens het benefietduel van woensdag met Dordrecht werd ruim 4650 euro opgehaald voor het goede doel. Het geld werd hoofdzakelijk opgehaald dankzij een veiling van de wedstrijdshirts van de spelers Vurnon Anita, Leroy Fer en Tyrone Loran. Daarnaast stond er een sponsordiner op het programma. De wedstrijd was onderdeel van het project ‘Niemand Buitenspel’, bedoeld om jongeren aan een baan te helpen. Bicentini: “We hebben weer vijftien jongeren aan werk kunnen helpen en dan winnen we ook nog met 4-2. Dus we zijn heel tevreden.”

Stunten
Ondanks een niet ideale voorbereiding, hoopt Bicentini op de eerste stunt van het toernooi. “In hun hoofd zit het wel goed. Maar de vraag is hoe ze de wedstrijd van woensdag en de lange vliegreis hebben verteerd. Toch gok ik op een kleine overwinning: 2-1.”

Antilliaanse roots
DCS is een gelegenheidsteam dat benefietwedstrijden speelt. De selectie bestaat uit Nederlandse spelers met Antilliaanse roots. Jongens die eenmaal hebben gekozen voor het Nederlands team kunnen niet meer uitkomen voor de Antillen. Om deze spelers toch het gevoel te geven dat ze voor de Antillen spelen, is het initiatief ontstaan voor dit gelegenheidsteam.

www.versgeperst.com