• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Everon EspaciaCURAÇAO – Als jonge voetballer droom je ervan om tegen een grote club te mogen spelen. Vrijdagavond krijgt Everon Espacia zo’n kans. De aanvaller van Hubentut Fortuna staat om 21.00 uur samen met zijn ploeggenoten tegenover het grote Ajax tijdens de Chippie Polar Cup. 

“Morgen gaat het gebeuren”, zegt een enthousiaste Espacia. “Als speler droom je ervan om zulke wedstrijden te spelen en morgen krijgen wij de kans. Als team zijn wij 100 procent gefocust op deze wedstrijd. Wij willen niet alleen onze club vertegenwoordigen, maar ook ons eiland.”

Grote prestatie
De jonge aanvaller schiet in de lach wanneer hem gevraagd wordt om een voorspelling te geven van de wedstrijd. “Ik durf niet te zeggen dat wij gaan winnen, maar wij gaan zeker ons best doen. Als we winnen en de finale halen is het al een hele grote prestatie. Nou, met een beetje geluk kunnen wij winnen van Ajax”, vertelt een lachende Espacia. “Ja, ik hoop op een 1-0 overwinning.”

Samenwerking met NEC
Het talent is ook benieuwd naar de Dutch Caribbean Stars en NEC. “Ik vind het heel goed dat NEC zo’n samenwerking heeft met Curaçao. Het is goed voor de spelers die gekozen worden door NEC om naar Nederland te gaan en het is ook een hele goede motivatie voor jonge voetballers hier op het eiland. Ze zien dat ze heel ver kunnen komen als ze hard werken en goed presteren.”

www.versgeperst.com