• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vers Zweet Javier DiazCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met waterpoloër Javier Diaz. Hij is zich aan het voorbereiden op een aantal internationale toernooien.

Paspoort Javier Diaz


Wat doe je hier?

“Wij zijn met een voorselectie aan het trainen voor de CAC-spelen, de Caribbean Islands Swimming Championship (CISC) en de Pan Am Junior kampioenschappen. We trainen zes keer per week in het rifzwembad, iedere dag behalve zondag.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Mijn zus begon een aantal jaar geleden met waterballet. Toen ik 8 was, ging ik een keer naar één van haar trainingen kijken. Die dag was er ook een waterpolo training en ik vond het geweldig. Ik ben toen ook begonnen met waterpolo en dat doe ik nu alweer tien jaar.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Drie jaar geleden was ik topscorer bij de Carifta zwemkampioenschappen. Als team waren wij kampioen geworden en ik was topscorer met dertig doelpunten. Ik vind het geweldig dat wij toen wonnen, maar om topscorer te zijn is ook heel leuk.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ik vind Guillermo Molina een geweldige speler. Hij is een Spaanse waterpoloër en ik heb beelden van hem op YouTube gezien. Hij weet precies waar hij moet zijn, heeft een heel goed inzicht en scoort heel gemakkelijk. Het maakt niet uit of hij langs drie verdedigers moet, hij weet toch te scoren.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik wil de beste worden in waterpolo. Ik wil mentaal vooruit gaan en fysiek, tactisch en ook technisch beter worden. Ik wil ook dat wij als team goed presteren bij de CISC en de Pan Am junior kampioenschappen. Daarna hoop ik dat wij het WK en de Pan American Games halen.”

www.versgeperst.com