• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vers zweet van Maggy PauletteJonge sporters met het zweet nog op het voorhoofd. We trekken ze elke maandag van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze week met loopster Meggy Paulette. “Ik wil vrouwen met borstkanker steunen.”

 

Vers zweet van Maggy Paulette

Wat doe je hier?
“Ik doe mee aan deze loop omdat ik vrouwen met borstkanker wil steunen. Ik vind deze funwalk een goed initiatief. Iedereen komt in zijn leven wel een keer in aanraking met borstkanker; bij zichzelf of bij anderen.”

Hoe ben je in deze sport terechtgekomen?
“Ik wilde aan mijn conditie werken. Meestal loop ik hard, ik streef naar twee keer per week. ’s Avonds loop ik dan een ongeveer drie kwartier. Bij deze funwalk van vandaag wandelen we. Ik voel me er lekker bij om te bewegen. Je voelt je fit en je valt af. Dat is ook een bijkomend voordeel.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Dat was tijdens de Walk of the roses, ook een loop voor kankerbestrijding. Het is een hardloopparcours van ongeveer zes kilometer. Mijn dochter liep toen ook mee en zij was erg moe. Toen ik bij de finish aankwam was dat voor mij een erg mooi sportmoment.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Haha, het zal wel een afgezaagd antwoord zijn… Churandy Martina natuurlijk! Echt een geweldige sprinter, met een enorm doorzettingsvermogen. Daar houd ik van.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Op dit moment is dat de Fatum Loop aan het einde van deze maand. Ik wil dan die tien kilometer hardlopen.”

www.versgeperst.com