• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met Uli Varwig die van zeilen en mountainbiken houdt.  


 

Wat doe je hier?
“Ik ben vanuit Duitsland met mijn zeilboot naar de Caribbean gevaren en lig nu met mijn boot aangemeerd in het Spaanse Water. Mijn mountainbike gaat altijd met mij mee, de hele wereld over. Ik fiets om mijn conditie op peil te houden en ook voor mijn gezondheid. Vanaf de haven fiets ik regelmatig naar het centrum van Willemstad, dat is ongeveer tien kilometer. Overdag vind ik het wel erg warm om fanatiek te sporten, dus dat doe ik meestal ‘s avonds. Ik ga ook wel eens samen met een hele groep in de avonduren een flink stuk mountainbiken over het eiland.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Al van kinds af aan fiets ik graag. Ik denk dat ik nu sinds een jaar of dertig mountainbike en meedoe aan grote tours en wedstrijden. Daarvoor had ik een motorfiets, maar eigenlijk is het veel gezonder voor je lijf, beter voor je gezondheid én goedkoper om alles op de fiets te doen. Thuis in Duitsland heb ik een mountainbike en een racefiets. Ik train zeker drie keer per week en fiets regelmatig mooie rondes door het land met vrienden. Als ik met mijn zeilboot wegga neem ik altijd mijn mountainbike mee, want zo ben ik veel flexibeler dan met de bus en ik kom overal waar ik moet zijn.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Sporten is echt mijn hobby en dan vooral fietsen en zeilen. Met een groep vrienden heb ik een tijdje geleden een prachtige tour gemaakt van ongeveer tachtig kilometer door Sauerland in Duitsland. Daar zijn geweldige bergen die we met de bike hebben beklommen. Ik ben gek op bergen, want naar boven kun je lekker fanatiek fietsen en naar beneden kun je je heerlijk laten gaan. We hebben ook eens een week gehad waarin we zeshonderd kilometer fietsten, van Frankfurt naar Oostenrijk.” 

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ik ben een grote fan van de Tour de France en mijn favoriete renners zijn de Amerikaan Lance Armstrong en de Duitser Jan Ullrich. Ik ben alleen erg teleurgesteld in ze nu ze zijn beschuldigd van doping. Die troep hoort niet in de sport thuis en verpest het voor een hoop mensen. Allebei kunnen ze heel goed fietsen, maar ik heb toch elke keer een nare bijsmaak als ik ze zie.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Graag maak ik nog eens een grote tocht op de fiets door Europa. Misschien in combinatie met zeilen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Spanje of Italië. Gewoon een tent mee om te kunnen overnachten en lekker kilometers maken elke dag. Als ik veel tijd heb in de toekomst, ga ik dat zeker eens doen. Verder hoop ik dat ik nog lang kan genieten van mijn mountainbike en racefiets en veel mooie dingen mag zien onderweg.”

www.versgeperst.com