• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na Shanon Carmelia zijn ook Sicni Meulens en Ryadh Monte vanaf volgend seizoen niet meer welkom bij NEC. Dit kregen de Curaçaose talenten vorige maand te horen.

Voor Monte is dit zijn tweede jaar in de A1. Een volgende stap naar de selectie is volgens de technische staf van de Nijmeegse club te hoog. “Volgend seizoen  is er geen Jong NEC meer. Hierdoor zou Ryadh direct de overstap moeten maken naar de selectie van het Eerste, een groep van ongeveer dertig spelers. Die stap is volgens ons te hoog voor hem”, verduidelijkt A1-trainer Arno Arts.

‘Te grote stap’
Toch is Arts ervan overtuigd dat Monte nog een club gaat vinden in Nederland. “Ryadh wil graag in Nederland blijven. Met zijn kwaliteiten moet het lukken om een goede amateurclub te vinden.” Meulens speelt dit seizoen voor het tweede jaar in de B1, waardoor hij de overstap zou moeten maken naar de A1. Net zoals bij Monte is de stap hogerop volgens NEC te groot.

Basistechniek
Volgens Arts blijft het jammer dat de club de Curaçaose talenten al niet op nog jongere leeftijd naar Nijmegen kan halen. “De jongens missen een bepaalde basis, vooral in de vorm van handelingssnelheid. De jongens die je al op 10-jarige leeftijd bij de club hebt, kun je geduldig hun basistechniek aanscherpen. Jammer genoeg is het niet te doen om Curaçaose jongens al op zo’n leeftijd naar Nederland te halen.”

Timothy Nahr
Nu er bij NEC geen toekomst meer is voor Monte, Meulens en Carmelia, blijft Timothy Nahr als enige Curaçaoënaar over. Nahr speelt sinds dit seizoen voor NEC A1, met wie hij een paar weken terug kampioen werd. Hierdoor ligt er voor hem volgend seizoen gelijk een extra uitdaging klaar; spelen in de eredivisie voor A1-teams. Waarschijnlijk zal Nahr volgend seizoen kennismaken met een of meerdere nieuwe landgenoten. In augustus selecteert de club uit Nijmegen weer enkele Curaçaose talenten voor een plaats in de jeugdopleiding.

Tweemaal Carmelia
Carmelia kreeg al in december vorig jaar te horen dat hij NEC volgend seizoen moet verlaten. De tweevoudig Antilliaans international heeft nog altijd geen club gevonden. Wel liet hij maandagavond een goede indruk achter. Thuis tegen Jong Feyenoord/Excelsior won Jong NEC met 6-3, mede dankzij twee treffers van Carmelia.

www.versgeperst.com