• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met Narcello Petronella. Hij omschrijft zichzelf het liefst als zeesporter, want hij is actief in verschillende sporten: zwemmen, vissen en kajakken.

Sami Sail Curacao

Wat doe je hier?
“Ik heb net een kajakwedstrijd gewonnen tijdens Sami Sail in Boca Sami.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Eerlijk gezegd heb ik nog nooit gekajakt. Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan een kajakwedstrijd. Ik hou erg veel van sporten die je op zee kan doen. Met mijn vader praat ik ook altijd over zee. Met hem ga ik regelmatig vissen, dan vangen we vaak grote vissen als tonijn en kabeljauw.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Met zwemmen heb ik verschillende wedstrijden gewonnen. Vooral bij het zwemmen wil ik altijd winnen. Bovendien is deze kajakoverwinning voor mij erg speciaal.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ik heb niet echt een grote voorbeeld. Volgens mijn vader is het belangrijk dat ik op deze leeftijd kennismaak met zoveel mogelijk verschillende sporten.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Dat vind ik lastig om nu al te zeggen. Het gaat er om dat ik zoveel mogelijk kan sporten.”

1 reactie op “Vers zweet van ‘zeesporter’ Narcello Petronella”

  1. Jammer dat bij ons de kayakwedstrijd niet bekend was. Vorig jaar waren we door de organisator uitgenodigd en we hadden afgesproken dat we dit jaar meerdere kayakkers zouden motiveren om mee te doen. De organisator heeft ons niets laten weten. We hadden graag later zien dat ook de oudere jongeren nog goed kunnen kayakken.