• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

image2 (1)CURAÇAO – De eerste WK-kwalificatiewedstrijd tussen Cuba en Curaçao is gisteren geëindigd met een weinig verheffende 0-0. Beide teams wisten niet te scoren. De returnwedstrijd vindt zondag plaats in Havana. Het elftal van Patrick Kluivert moet dat duel minimaal afsluiten met 1-1 om zich nog te kunnen plaatsten voor het WK-voetbal in Rusland in 2018.

Er vielen een aantal kaarten tijdens de wedstrijd. Zo kregen twee Cubanen een gele kaart. Gianluca Maria kreeg in de 87ste minuut een rode kaart.

image3

Foto’s: John van der Tol

4 reacties op “Cuba en Curaçao scoren niet”

 1. @ Fada. De Duitsers zijn op het moment kampioen.

  Niet omdat ze Duits spelen, maar simpelweg de betere spelers hebben die afhankelijk van de tegenstander bijna elk systeem kunnen spelen. Ook nog een uitmuntend uithoudingsvermogen en tot de laatste minuut alles geven om een wedstrijd te winnen, als het nodig is. Als Kluivert enige kans wil maken in Cuba, zal hij de dit seizoen zo verfoeide Ajax-school moeten verlaten, want Curacao heeft totaal andere spelers met andere kwaliteiten en dat zal hij moeten benutten.

 2. @Fadà, Vrijwel alle spelers zijn in Nederland opgevoed en hebben daar hun training gehad. Er is dus weinig Curacaos aan onze spelers en de manier van spelen

 3. @Piet Heniger: joezo op z’n Nederlands spelen?
  Waarom niet op z’n Duits?
  De Duitsers zijn op het moment kampioen.
  Of waarom niet gewoon op z’n Curacaos?
  Laten we hun speelwijze die benaming geven: OP ZIJN CURACAOS.
  Misschien dat andere kleine (ei)landen zullen zeggen: laten we op z’n Curacaos spelen.
  Laten we onze eigen stempel maken!!!!
  KORSOU ARIBA!!!!!!

 4. Meer dan 0-0 zat er niet in tegen een zo massaal verdedigend Cuba. Door het enthousiast meelevende publiek wilden de spelers van Curacao teveel hun individuele kwailiteiten laten zien. Ze vergaten in hun positie te blijven spelen en als team te voetballen.

  Ik heb vertrouwen in het team voor komende zondag. Een maal scoren is genoeg. Gewoon weer op zijn Nederlands spelen zoals ze dat het hele jaar doen. Taakvast en in je positie blijven spelen. Scoren in de 90e minuut is voldoende.