• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Excellence U15 selectie voor paastoernooi BVV BarendrechtCURAÇAO – Het U-15 team van Excellence Voetbalschool was vorige week in Nederland voor een trainingskamp. Op 6 april deed het team mee aan een paastoernooi in Barendrecht. De Curaçaose voetballers behaalden de zesde plaats en werden bovendien uitgeroepen tot het sportiefste team van het toernooi.

Excellence werd dan ook gezien als ‘een aanwinst voor het toernooi’. Het team is gezien de goede resultaten uitgenodigd om volgend jaar weer deel te nemen aan het voetbaltoernooi in Barendrecht.

20150404_123128

4 reacties op “Curaçaos jeugdteam maakt indruk tijdens voetbaltoernooi NL”

  1. @Coffie. Ook ik heb die wedstrijden van Excellence in Barendrecht gezien. Maar je analyse klopt niet echt. Je hebt het om te beginnen over BVO’s (Betaald voetbal organisaties). Excellence speelde tijdens dat toernooi ook tegen niet BVO’s. Te weten AFC en Barendrecht. Laat het nu net AFC zijn waar zij een lesje in modern voetbal van kregen. Binnen 10 minuten stonden ze met 5-0 achter. Door hun betere techniek, tactisch inzicht en kracht te koppelen aan snelheid overklaste ze Excellence volledig. De BVO’s die wel aanwezig waren hadden een 2de of 3de elftal gestuurd. Er zijn in deze periode zijn er wekelijks honderden van dit soort toernooien door het hele land. Het niveau waar ze tegen aanliepen was absoluut niet het hoogst mogelijke niveau. Voor de jongens van Excellence was dit een bijzondere en leuke ervaring maar laten er er niet meer van maken dan dat het was. Er lopen inderdaad enkele talenten rond op Curacao maar die zullen zsm in een goede organisatie opgenomen moeten worden en dan is de vraag nog maar of ze het halen en welk niveau dat dan gaat worden.

  2. Roberto, draaf je nu niet heel erg door? Enig realisme, als het al bewezen kan/zal worden, kan ik niet ontdekken.

  3. Jiunan di Corsow zijn bescheiden mensen en willen normaal gesproken geen indruk op anderen maken. En niemand benijdt een mens die NIET de indruk wekt met zichzelf ingenomen te zijn. Met hun bescheiden vermogens zijn ze nederig. Curaçaoënaars zijn bescheiden, maar bezitten enorme verborgen talenten. Ze lopen niet met hun kennis en bekwaamheden te koop. Hun bescheiden/verlegenheid is opmerkelijk en vanzelfsprekend voor hun. Zij blijven binnen de grenzen van hun goed gedrag, geen eigendunk of verwaandheid, maar terughoudend over hun prestaties. Prachtig. Zo ook deze jongetjes. Zij houden van hun sport en zijn sportief, zij worden daardoor gerespecteerd en aangemoedigd. Zij verwachten slechts goedkeuring en erkenning van hun ploeggenoten, verder niets. Hun droom is geen rijkdom, populariteit en roem. Neen, zij doen het voor de sport en genieten ervan. Maar opmerkelijk dat in de laatste jaren velen worden “ontdekt” door scouts, en achteraf blijken het waardevolle “diamantjes” te zijn. Op het moment dat zij als (ruwe en ongeslepen) diamantjes worden ontdekt, gaan bekwame vakmensen (coaches en trainers) zorgvuldig hun latente schoonheid bewerken, zij worden geduldig en met veel zorg geslepen. Zij worden heel duur, maar zij zijn hun prijs waard. Hun glans wordt zichtbaar. En dat zien wij allemaal, vooral in de Major Leagues. Heerlijk voor de televisie zittend, terwijl ik jiunan di Corsow na bate zie, hun voor-en achternamen verschijnen onder in beeld. Dushi pa mira jiunan di Corsow roba base na Merca. Nan ta dal homerun(s). Cohe double plays. Bula uitval capta bala. Aaachhhhh, mi pueblo stimá. Dios bendiciona tur loke boso haci pa mantene nomber di nos isla y di boso familia den altissimo. PASOBRA BOSO PORRRRR. Ay ay ay ay. Suaaaaaaaaaaave, tranquilo mano.

  4. Ik heb wedstrijden gezien van Excellent voetbal school, wat opvalt dat de nivo in stapje bij stapje verbeterd in vergelijken met 3 jaar terug. Enkele knelpunten : Bal controle en rust in het spel om het aanval op te bouwen nog veel te matig. Speler moeten blijven proberen om meer gericht te combineren, het samen spelen en organisatie neer leggen bij bal verlies is nog wat zwak te noemen. Vaak zie speler vast lopen of loop blindelings in een blok en struikel in plaats om die bal gericht over te spelen naar medespeler. Onnodig met bal pingelen is uit de boze in Nederland, In Nederland jeugd voetbal BVO bij onnodig bal verlies wordt je vaak zakelijk genadeloos afgestraft