• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

spelersbusCURAÇAO – Het werd een memorabele avond in Willemstad. De eerste overwinning van bondscoach/adviseur Patrick Kluivert is een feit. De oud-international won met een mix van spelers van eigen en Europese bodem in een spannende wedstrijd van Montserrat met 2-1, zo schrijft Caribisch Netwerk.

Niet iedereen zag alle doelpunten. Bij aanvang van de wedstrijd was het stadion in Brievengat net over de helft gevuld. Na de gelijkmaker van Montserrat was het stadion tot aan het dak gevuld.

Dick Drayer maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

Vertrouwen
Het publiek had een rotsvast vertrouwen in een goed resultaat en kreeg die ook. Het thuiszittende publiek wist tot vlak voor de wedstrijd niet of de wedstrijd zou worden uitgezonden. De voetbalbond had de interland achter de decoder verkocht, in een poging geld te verdienen. Zij kreeg daarmee de hoon van de sociale media over zich heen en koos vlak voor het beginsignaal eieren voor zijn geld.

‘Blijven voetballen’
De uitwedstrijd tegen Montserrat is morgen. Dan moet het elftal van Kluivert het helemaal alleen doen. Er is niet genoeg vliegcapaciteit om een omvangrijke supportersschare naar het kleine eilandje in de Caribische zee te vliegen. Voor Darryl Lachman van FC Twente is dat geen probleem. “Wij kennen Montserrat nu: veel lange ballen naar voren en dan maar hopen op de goal. Als wij gewoon blijven voetballen, spelen we in juli tegen onze volgende tegenstander: Cuba.”

Foto: Dick Drayer

4 reacties op “‘Als we blijven voetballen, komt het goed’”

  1. Dan hebben we tenminste IETS om hoog te houden …:)

  2. De grootste opgave is om van vreemden voor elkaar een team te smeden en goed voetbal te spelen. Zelfs Hiddink lukt het niet.

  3. @Roberto, Je moet talent hebben en ook discipline! en daarna op jonge leeftijd weg van Curacao gaan om aan je zelf te werken en beter te worden.. en veel discipline!

  4. Wat zien we hier? Dat vanuit het buitenland aandacht wordt geschonken aan de natuurlijke bekwaamheid van Curaçaoënaars. Een bekwame sporter/voetballer/baseball dient een nauwkeurige kennis te bezitten, wat zij óók hebben. Hij moet het waarom en waarvoor van de dingen weten en een diep inzicht hebben in zijn lievelingssport sport. En om een doeltreffende sporter te kunnen zijn, moet hij behalve kennis te bezitten, bovendien tactvol en geduldig zijn en belangstelling hebben voor zijn andere clubgenoten.Bijna allemaal zijn wij geboren met natuurlijke bekwaamheden of speciale voorkeuren. Het verschil is dat wij het zelf niet merken, maar wij worden wél door anderen geobserveerd, in de gaten gehouden. In dit geval door de scouts. Om voordeel te trekken van onze natuurlijke bekwaamheden of voorkeuren, moeten wij ze ontwikkelen. Doen wij dat niet, dan blijven ze totaal onbenut. Maar de laatste tijd worden deze bekwame, deze talentvolle Curaçaoënaars “uitgeplukt” voor een betere en hogere carrière. Wat een genot. Ik voel de warmte van binnen als ik lees over die en die van de Minnesota Twins, San Francisco Giants, Cincinnati Reds etc.etc. Héééérlijk is dat. Ik las van Carlton Daal van de Reds daarnet, ik glunderde. Want, laten we eerlijk zijn. Vroeger kon met op slechts één hand tellen hoeveel Curacaoënaars in the Major League speelden/spelen, en nu wordt de baseball gedomineerd door kleurlingen, ook veel Curaçaoënaars. Wat een vreugde. Ik wens alle Curacaoënaars, nu ook in de voetbalwereld, heel veel sterkte, maar ook heel veel succes met hun glansrijke carrière. Doe je best allemaal, en hou de naam van ons dushi corsow hoog, maar ook hééééél héééééél hoog.