• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kluivertCURAÇAO – Het Curaçaose elftal begint vanavond om 20.00 uur aan hun eerste WK-kwalificatiewedstrijd. In het SDK-stadion neemt het team het op tegen Montserrat. Technisch adviseur Patrick Kluivert is positief gestemd over de lange weg naar het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland.

De volgende interland is tegen Cuba. Montserrat staat op de FIFA-wereldlijst op de 169ste plaats. Curaçao op plek 158.

7 reacties op “Eerste WK-kwalificatiewedstrijd Curaçao”

 1. @Piet Heniger. Bij 2-1 voor Montserrat kregen zij nog een gigakans die gelukkig werd gemist. Curacao was vooral bezig met schieten van ballen naar voren. Geen enkel spelsysteem.. Juist als zij moeten aanvallen krijg jij veel ruimte om zelf aan te vallen.
  Twee keer net net tegen een voetbaldwerg..

 2. Zojuist is de returnwedstrijd op Monteserrat afgelopen. Bij rust met 1-0 voor. Monteserrat scoorde vervolgens 2 keer. In de 89e minuut maakte Curacao gelijk. Derhalve heft Curacao zich geplaatst voor de volgende ronde.
  Monteserrat 5.000 inwoners. Curacao 150.000. Nu maar hopen dat Cuba ee baseball-team opstelt. Scheelt om tebeginnen al 2 tegenstanders.

 3. Plaats 158 …….we schieten al lekker op, niet ? 🙂

 4. @Bink, Trinidad heeft al jaar en dag een sterker team en sterke compititie en in 2006 hadden ze o.a. een wereldster zoals Dwight York. En ook redelijke spelers zoals Birchal, Andres, Latapy, Jones, Edwards en een goede ervaren coach als Beenhakker die een echte people manager is.

  Dit Curacao van nu heeft eerste divisie voetballers voornamelijk en een onervaren coach.

 5. Fred een echt “pakslaag” is het niet geworden, althans zo kun je een nipte overwinning toch niet noemen toch. Ben benieuwd naar de veldslag tegen Cuba, dat is toch de volgende tegenstander ?

 6. Stap1 is gezet met overwinning op Montserrat, hopelijk volgen er meer!
  Sky is the limit want niemand had verwacht dat Trinidad en Tobago zich zouden kwalificeren in 2006…

 7. 11 profvoetballers uit Europa tegen het bijna slechtste team va de FIFA-landen : hoe spannend kan het worden! Als Korsow met minder dan 10 punten verschil wint, moet Kluivert c.s. zich diep gaan schamen.