• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HonkbalCURAÇAO – De New York Times heeft gisteren een artikel gepubliceerd over Curaçaose honkbaltalenten in de Major League Baseball (MLB). “De grond is niet bepaald geschikt voor akkerbouw, maar die kleine rotsen hebben wel geholpen met het grootbrengen van de meest getalenteerde middle infielders in de honkbalwereld”, aldus de krant.

In het stuk worden MLB-spelers met Curaçaose roots genoemd: Didi Gregorius (New York Yankees), Andrelton Simmons (Atlanta Braves), Jonathan Schoop (Baltimore Orioles), Jurickson Profar (Texas Rangers), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jair Jurrjens (Colorado Rockies) en Roger Bernadina (free agent).

Ratio
“Deze zeven spelers hebben ervoor gezorgd dat Curaçao het afgelopen seizoen de meest belangrijke Major League-spelers ter wereld heeft, per hoofd van de bevolking. Curaçao heeft één Major League-speler per 21 duizend inwoners. Noord-Amerika heeft een ratio van één op 503 duizend”, aldus de Amerikaanse krant.

5 reacties op “‘Meeste MLB-spelers ter wereld per hoofd van de bevolking’”

 1. Amerikanen en statistieken, ze zijn er gek op.

  Petje af voor deze jongens en ik weet dat op de Curacao Soccer Acadamy inmiddels 50 voetbal talentjes rondlopen, die wellicht ooit ergens in een grote voetbal competitie kunnen gaan spelen.
  Rojer wil het tennis verder ontwikkelen, de zeilers doen het goed, de windsurfers doen het prima, atletiek niet te vergeten, kortom op veel takken van sport doet veel jeugd veel goed.

  Het is daarom, zoals R.I.P. opmerkt, te hopen dat alle nietsnutten eens bij zichzelf te rade gaan en beseffen dat hun ‘life of crime’ hen niet ver zal brengen. Wil je iets bereiken dan zul je er voor moeten werken en hard ook. Helaas hebben ze aan werken een broertje dood (net zoals zovelen op dit eiland) en zal het nooit wat men hen worden.
  Ik vraag me af hoeveel jokers in de gevangenis zitten, wellicht daar baseball op TV zien en dan denken………………dat had ik ook kunnen zijn !

  Het is te hopen dat sommigen alsnog het licht gaan zien en iets van hun leven gaan maken, het wel mogelijk blijkt uit dat artikel van de New York Times.

 2. Grap is dat de politiek helemaal niets investeert in honkbal.

 3. Veel Curaçaoënaars hebben “verborgen talenten”, zeker. Sommigen zien de nut daarvan niet in, het is niet “zinvol”, volgens hen, ze moeten ploegen om hun talenten waar te maken. Terwijl anderen de nut daarvan wél inzien, ze proberen hun talenten op langere termijn te beschouwen, maar door omstandigheden hun talenten niet kunnen onthullen. En sommigen zijn hun talenten van praktische waarde, zij bekwamen zich erin, en trekken er profijt van zoals deze baseball-players. In sommige landen worden scholen gevraagd om bij te dragen door aandacht hieraan te besteden zodat leerlingen hun verborgen talenten kunnen ontdekken, onthullen, ontwikkelen, en zelfs waar maken. Het is iets unieks. Veel jongeren leggen een verband met hun talent(en), en wat zij hiervan weten. Zij bouwen een figuurlijke “raamwerk” rondom hun talent(en), en werken hard hieraan. Voor een verstandige, is kennis dus iets gemakkelijks. Zij worden gestimuleerd door hun ouders en presterende vrienden. Zij kiezen hun vrienden met beleid, die (hun vrienden) extra krachtinspanningen in het werk stellen om hun te helpen hun doel te bereiken. Ze spannen zich in en gaan met mensen om die hun helpen hun sterke punten vast te stellen en ten volle te benutten. Zij geven hun aandacht, al hun energie aan hun talent(en), zodat hun vorderingen voor iedereen duidelijk zijn. En in Amerika worden zij nog meer aangemoedigd om nog méér vorderingen te maken. Prachtig toch? Iedere Curaoënaar moet zich dus persoonlijk afvragen: WAT ZIJN MIJN STERKE PUNTEN EN MIJN (verborgen) TALENTEN???? Want die zijn er, maar ze moeten ontdekt worden. En ik ben stellig van overtuigd dat er nog duizenden op ons prachtige eiland rondlopen, die (nog) niet op de hoogte zijn wat zij allemaal kunnen. Eindelijk kunnen wij trots op zijn dat wij ook JIU DI CORSOW MILLIONARIO hebben. Dat zij hebben zij verdiend. Uit het diepst van mijn hart wens ik hun allen heel veel succes in de toekomst. Dal bai swa, tene duru tuyu.

 4. Laat dit als een mooie voorbeeld zijn voor alle nietsnutten en “atrakadores” op het eiland.

 5. Mooi artikel. Eindelijk erkenning. Positief nieuws. En nu ook a.u.b reageren op dit artikel.