• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Rusland en Qatar hebben zich niet schuldig gemaakt aan corruptie bij de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 aan deze landen. Dat is de conclusie van wereldvoetbalbond FIFA na bestudering van een onderzoek naar de toewijzing van de WK’s.

  Volgens de wereldvoetbalbond zijn er geen redenen om de bidprocedures te heropenen.

  Niet zuiver
  De ethische commissie van de FIFA, onder leiding van de Duitser Hans-Joachim Eckert, deed uitspraak over het rapport van de Amerikaanse jurist Marcel Garcia, die gedurende twee jaar uitgebreid onderzoek deed naar de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar. Beide procedures zouden niet zuiver zijn verlopen, met onder meer verdenkingen van illegale betalingen aan prominente FIFA-officials.

  Misstanden
  De ethische commissie constateerde bij de bids van elf landen wel verschillende misstanden. De integriteit van de stemronde in december 2010, toen de WK-standplaatsen werden gekozen, werd daardoor echter niet aangetast, aldus Eckert.

  Hoger Beroep
  Garcia, die na zijn onderzoek een rapport van 350 pagina’s inleverde, gaat in beroep tegen de conclusies van de ethische commissie. Volgens Garcia bevat het rapport van de FIFA ‘meerdere onjuiste en foutieve voorstellingen’ van conclusies die hij in zijn eigen rapport naar voren bracht.

  © Novum

  6 reacties op “FIFA pleit Rusland en Qatar vrij van corruptie”

  1. FIFA is te vergelijken met de MFK die trots als eerste haar financieel verslag publiceerde.

   Waaruit natuurlijk de stortingen van die Italiaanse mafioos op de bankrekening van Schotte waren weggelaten, net als de aanschaf van duizenden blackberries en flessen red label om stemmen te kopen.

  2. En Rusland was ten tijde van het onderzoek de correspondentie die onderzocht moest worden “kwijt geraakt”, enkele landen werkten gewoon niet mee. Geld maakt corrupt.

  3. Ze hadden ook Terry Hernandez het rapport moeten laten schrijven!

  4. De FIFA is niet van plan actie te ondernemen tegen Rusland die bezig is de WERELDVREDE om zeep te helpen. Misschien dat een wereldoorlog de WK in 2018 alsnog deze wedstrijden zal tegenhouden maar dan ook helemaal niet. We zullen zien ?

  5. FIFA is in deze te vergelijken met de slager die zijn eigen vlees keurt.

  6. FIFA more corrupt than de MFK!