• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  kluivertCURAÇAO – De voetbalbond droomt ervan met Patrick Kluivert als bondscoach naar het WK van 2018 te gaan. De 38-jarige Amsterdammer is kandidaat om op ons eiland aan de slag te gaan. Het management van Kluivert bevestigt de interesse vanuit onze bond, maar laat weten geen concrete afspraken te hebben gemaakt.

  “We wachten het even af.”

  Oud-international
  De 79-voudig international van Oranje (veertig doelpunten) had als trainer eerder de beloften van FC Twente onder zijn hoede en werkte als assistent van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Vorige maand werd de voormalige topspits genoemd als bondscoach van Ghana, maar Kluivert besloot daarvan af te zien. De Amsterdammer, wiens moeder uit Curaçao komt, wil het liefst in Europa bij een club aan de slag.

  © Novum

  17 reacties op “Interesse in Kluivert als bondscoach”

  1. @John, Maar Danny heeft niemand doodgereden en ook niemand verkracht. Ook is hij geen kroegtijger.

   Maarja met Patrick of zonder.. tijdens de Caribbean cup verloor Curacao alle wedstrijden. In de spits stond iemand die al een half jaar geen club heeft.. er is te weinig kwaliteit.

  2. Denken jullie dat Kluivert staat te springen om als bondcoach te gaan werken op Curacao.
   Bijdeze voor alle anti Kluivert. Danny Blind is ook veroordeeld. Dat was de straf voor het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk op 6 december 2006 onder de rook van de Amsterdam Arena.

   En hij is na de Ek 2016 de nwe bondcoach van Oranje

  3. @marcos, zullen we eerst mensen de kans gunnen die nooit een kans hebben gehad?
   Net zoals de MFK krijgen alleen mensen de kans die keer op keer misbruik maken van de kansen die ze krijgen..

  4. Marcos, waarom screenen bedrijven sollicitanten dan nog op strafbladen?

   En daarnaast: een publiek figuur als een bondscoach moet in alles een rolmodel zijn, en daar past een strafblad zeker niet bij.

   Maar blijkbaar heerst er hier een andere opvatting. Hier noemen we zelfs straten naar sporters die veroordeeld zijn voor mishandeling, openbare dronkenschap etcetera.

   In Nederland worden alleen straten genoemd naar overleden personen om te voorkomen dat zij nadat er een straat naar hen genoemd is in de fout gaan. Hier weet men van crimineel gedrag van nog levende topsporters en noemt straten naar hem.

   En what about de Helmin Wiels boulevard als de geriuchten over zijn miljoenenrekening in Miami dadelijk waar blijken te zijn? Waarschijnlijk veranderen we gewoon de naam in Marveline Wiels boulevard.

  5. Flor, dus iedereen met een strafblad verdient ergens geen 2e kans.
   En alle mensen die het daar niet mee eens zijn, zijn MFK stemmers.

   Lekkere zwart/wit gedachte.

  6. De opmerking (‘MFK stemmer’) van Hans Schroots over Marcos is zo gek nog niet.

   Marcos tilt niet aan het strafblad van Kluivert, en net zo min aan zijn slechte CV (bij Fc Twente mislukt).

   En wat is de politieke partij waar strafbladen langer zijn dan CV’s? Neem Schotte: meermalen voor de rechter gestaan en veroordeeld, in de gevangenis gezeten en mislukt als paintballer, broodjesbezorger (2 faillissementen) en daarnaast was hij als minister president een aanfluiting,

   Juist.

  7. Hans, jij hebt duidelijk het IQ van een stoeptegel.
   Je plaatst een opmerking die nergens op is gebaseerd.

  8. Twee simpele vragen.
   Heeft de voetbalbond al een WK 2018 businessplan opgesteld ?
   Is de financiering van deze busnessplan al 100% rond ?

   Hierover hoor je niets van de voetbalbond.
   Dan is het gewoon een droom en neemt men niet de moeite om eens hun huiswerrk te
   maken

  9. Ja stanley dit is de “mentaliteit” die ervoor zorgt dat wij nooit ergens iets van zullen maken.
   Namelijk jouw “gaat ons niets aan” dat generatie op generatie in stand wordt gehouden zorgt ervoor dat het ook daadwerkelijk nooit wat wordt. Jij en je socios bedankt namens de wel goedwillende Curaçaoënaars.

  10. Kluivert staat bekend als feestbeest.. Zal dus winst opleveren voor de lokale horeca!

   Curacao heeft een full time coach nodig en geen feest trainer die alleen komt voor de wedstrijdjes

  11. Marcos stemt ongetwijfled MFK.

  12. Marcos, maar hi jkomt niet ! Hij is dan wel een beetje yui korsow maar niet pendew.

  13. In plaats ervan te investeren in een topcoach om Curacao verder te krijgen op voetbal niveau kan je het geld beter gebruiken om het focus te leggen op lange termijn!

   Investeer in de jeugd en de huidige competities. Het Curacaosche voetbal heeft meer discipline en financiele aandacht nodig wil het ooit mee kunnen doen op hoger niveau

   De discipline en drive dat bijvoorbeeld de baseball op Cura heeft komt het voetbal hier niet eens bij in de buurt

  14. Zeur is niet zo Michael.
   Een betere coach kan Curacao niet hebben op dit moment.
   Curacao mag blij zijn als hij komt.

  15. Kluivert moet een ontzettend groot Curacaos’ hart hebben, als hij hier voor een salaris wil werken, dat Curacao kan betalen. Ankie van Grunsven gaat toch ook geen Belgische knol trainen om er een dressuurpaard van te maken?

  16. heel goed om kluivert te vragen om curacao op de voetbal kaart te zetten kluivert heeft de spits van nec topscore gemaakt en trouwens was hij onder van gaal ook de spits trainer en daar heeft vanpersie topscore van allertijd dus goede trainer voor curacao wat betreft zijn prive leven gaat ons niks aan

  17. Kluivert is alles behalve van onbesproken gedrag. Er is aangifte tegen hem gedaan van verkrachting (niet veroordeeld) en hij is veroordeeld voor het doodrijden van een medeweggebruiker met een snelheid veel hoger dan wettelijk toegestaan.

   Een bondscoach moet een rolmodel zijn en dat is Kluivers, die wel een geweldig voetballer was, absoluut niet.

   Daarbij is hij in zijn trainerscarriere tot dusver weinig succesvol geweest. Bij Fc Twente, waar hij het tweede elftal trainde, werd zijn contract daarom ook niet verlengd.

   Een derde reden om Kluivert niet te nemen is dat hij gewend is met (full)profs te werken. Met amateurvoetballers omgaan vereist heel andere kwaliteiten.