• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  VoetbalCURAÇAO – Voetbalclub FC Utrecht wil graag een samenwerking aangaan met de Curaçao Soccer Academy (CSA) van Gregory Elias. Dat meldt de NOS. Volgens Hans van Elden, Director van CSA, heeft Curaçao een streepje voor bij alle andere landen. Dit komt doordat de spelers al een Nederlands paspoort hebben.

  “Hierdoor is het ontzettend eenvoudig om de stap naar Nederland te maken. Je zit hierdoor niet vast aan allerlei rare procedures, werkvergunningen en hoge salarissen die betaald moeten worden, zoals buiten de Europese Unie (EU) geldt. Als je van buiten de EU komt, moet een jeugdspeler 152 duizend euro per jaar verdienen. Dat zijn bedragen die in Nederland nauwelijks betaald worden, laat staan voor jonge spelers”, aldus van Elden tegenover de NOS.

  FC Utrecht
  Een scoutingteam van FC Utrecht wil gebruik maken van deze kans. Het team is zodoende afgereisd naar Willemstad om talent te scouten.

  1 reactie op “‘Curaçaos voetbaltalent grotere kans in NL’”

  1. Heel goed bezig Hans. Ik heb alle vertrouwen in je CSA, zoals je weet ben ik groot fan. Succes aan de jongens en dan natuurlijk een beetje extra aan de jongens van Orguyo F.C.(Dinho, Cristian, Omar en Najzir).