• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Kenley Jansen - Los Angeles DodgersCURAÇAO – De Los Angeles Dodgers, het team van Kenley Jansen, gaan als divisiewinnaar de playoffs van de Major League Baseball (MLB) in. Collega-pitcher Clayton Kershaw stal gisteren de show in een 9-1 zege op de San Francisco Giants. Kershaw wierp goed, sloeg een driehonkslag en maakte in de derde inning een spectaculaire vangbal achter zijn rug om.

Divisiewinnaars gaan direct naar de Division Series van de playoffs, de twee beste niet-winnaars moeten een beslissingswedstrijd spelen om in te stromen met een wildcard. Met de 91ste overwinning van deze jaargang (tegen 68 nederlagen) eisten de Dodgers de titel in de National League (NL) West voor zich op. De NL East is gewonnen door de Washington Nationals, de NL Central gaat waarschijnlijk naar de St. Louis Cardinals (88-71). Bij deze stand moeten de San Francisco Giants (85-73) van hitting coach Hensley Meulens het in de zogeheten Wildcard Game opnemen tegen de Pittsburgh Pirates (86-72).

American League
In de American League (AL) zijn de Baltimore Orioles, waar Jonathan Schoop speelt, divisiewinnaar geworden in de AL East. De Los Angeles Angels schreven de AL West al op hun naam. De AL Central is het spannendst, evenals de slag om een wildcard-plaats. Detroit Tigers voeren de genoemde divisie aan met 88-70, gevolgd door Kansas City Royals met 86-72. Detroit is dus favoriet voor rechtstreekse plaatsing, Kansas City moet waarschijnlijk een Wildcard Game spelen. De voornaamste kandidaat-tegenstanders zijn de Oakland Athletics (86-72), Seattle Mariners (83-75) of de Cleveland Indians (83-76).

Afwezig
Twee gerenommeerde honkbalinstituten ontbreken sowieso in het naseizoen. De New York Yankees zijn gisteren uitgeschakeld door thuis met 5-9 te verliezen van Baltimore. Yankees-icoon Derek Jeter speelt vandaag zijn laatste thuiswedstrijd en doet voor het eerst in 20 jaar mee in een wedstrijd die nergens meer om gaat. Een andere grote naam die schittert door afwezigheid is die van regerend kampioen Boston Red Sox. Het team was te zeer verzwakt om dit jaar een rol van betekenis te kunnen spelen.

www.versgeperst.com