• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt Curaçaos talent op de voet. Zo zijn er buiten ons eiland zijn veel voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in de afgelopen week.

Doordeweeks kwamen spelers met een Curaçaose achtergrond in Europees verband in actie. Gregory van der Wiel (Paris St. Germain) kwam in Amsterdam op bezoek bij zijn oude club Ajax, waar Ricardo van Rhijn de hele wedstrijd meedeed. De clubs van beide rechtsbacks deelden de punten: 1-1. In de Europa League won PSV met 1-0 van Estoril dankzij een benutte penalty van Luuk de Jong. Jetro Willems maakte de wedstrijd vol, Jürgen Locadia kwam na 65 minuten binnen de lijnen.

Krakers
Het weekeinde stond in het teken van de klassieker: Feyenoord-Ajax. Ricardo van Rhijn krulde na exact 4 minuten een vrije trap binnen van 29 meter afstand: 0-1. Dat was wonderlijk genoeg ook de eindstand, want de thuisploeg zette het veldoverwicht en scoringskansen niet om in doelpunten. Het zat de Rotterdammers dan ook niet mee: in de eerste tien minuten trof de ploeg driemaal de lat. In de slotfase redde Van Rhijn de gestolen overwinning op een inzet van Mitchell te Vrede door de bal van de lijn te halen. Ook in Brabant liepen de gemoederen hoog op bij de clash tussen aartsrivalen Willem II en NAC. Ex-NAC’er Robert Braber schonk de Tilburgers de volle winst met een doelpunt in de slotminuut. Charlton Vicento kwam na 84 minuten in het veld. De voetbalavond eindigde in mineur door ongeregeldheden buiten de lijnen. De Mobiele Eenheid moest eraan te pas komen. In Almelo vond de streekderby tussen Heracles en FC Twente plaats. Cuco Martina speelde de volledige wedstrijd mee voor Twente. Na een vroege voorsprong voor de thuisploeg nam Twente het over en liep eenvoudig uit naar 1-4. Daarmee is Heracles na zes wedstrijden nog puntloos.

Overig
Everon Pisas (FC Dordrecht) viel halverwege in tegen Excelsior en kon een 1-1 gelijkspel bijschrijven. Rihairo Meulens deed niet mee bij Dordt. Koploper PSV speelde niet goed, maar had weinig moeite met Cambuur Leeuwarden: 4-0. Jetro Willems maakte de 2-0 uit een afgezwaaide voorzet, mede geholpen omdat Cambuur-keeper Leonard Nienhuis uitgleed. Toen Lucas Bijker even later rood kreeg en Cambuur met tien man kwam te staan, was de wedstrijd gespeeld. Jürgen Locadia kreeg geen speeltijd bij PSV. FC Groningen, met Jarchinio Antonia in de gelederen, leed een 1-0 nederlaag bij FC Utrecht. De Groningers hadden aanvallend weinig in de melk te brokkelen. Wel haalde Antonia vlak voor rust een kopbal van Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin van de lijn. Later, inmiddels bij een 1-0 achterstand, bracht hij Christian Kum zodanig in de problemen dat die hem neerhaalde in de zestien. Utrecht-doelman Robin Ruiter stopte de strafschop en hield daarmee de drie punten in Utrecht.

Geen speeltijd
Keeper Eloy Room staat bij Vitesse op het tweede plan achter clubicoon Piet Velthuizen. Met Velthuizen onder de lat speelden de Arnhemmers met 1-1 gelijk tegen Heerenveen. ADO Den Haag speelde zonder Papito Merencia thuis gelijk tegen de Go Ahead Eagles: 1-1. Gregory van der Wiel keek bij Paris St. Germain toe vanaf de bank hoe zijn team punten morste tegen Olympique Lyon: 1-1. Vurnon Anita kwam niet in actie voor Newcastle United, dat uit bij Hull City een 2-2 remise boekte.

Buitenland
Leandro Bacuna ging onderuit. Zijn club Aston Villa gaf in vijf minuten drie goals weg tegen Arsenal en dat besliste de wedstrijd: 0-3. Bacuna viel kort voor tijd in. Leroy Fer deed 90 minuten mee en hield met Queens Park Rangers een 2-2 gelijkspel over aan de ontmoeting met Stoke City. Fers neef, Patrick van Aanholt, speelde met Sunderland doelpuntloos gelijk bij Burnley. In Duitsland bezorgde Charlison Benschop zijn club Fortuna Düsseldorf de overwinning tegen Heidenheim: 3-2. De spits uit Koraal Specht trof voor rust tweemaal doel.

www.versgeperst.com