• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

honkbal baseball oranje NL NederlandCURAÇAO – De honkballers van Oranje hebben vandaag het Europees kampioenschap op hun naam geschreven. In Brno (Tsjechië) werd Italië met 6-3 opzijgezet. Curt Smith en Kalian Sams sloegen allebei twee homeruns voor de ploeg van Steve Janssen.

Oranje is dit toernooi negen wedstrijden op rij ongeslagen gebleven, waarmee het de 21ste Europese titel voor Nederland binnenhaalde. De laatste keer dat Oranje zich tot Europees kampioen kroonde, was in 2007. In 2010 en 2012 was Italië nog te sterk in de finale.

Scoreverloop
Randolph Oduber meldde zich als eerst in het slagperk en sloeg direct een homerun (1-0). Sams verdubbelde de marge met een homerun (2-0, 2de inning), waarna Smith (3-0, 4de inning) en opnieuw Sams (4-0, 4de inning) ook de bal het stadion uit ramden. Hainley Statia liep de 5-0 binnen (6de inning) na een fout van de Italiaanse eerste honkman. Oudgediende Rob Cordemans werd bij die voorsprong afgelost op de werpersheuvel door David Bergman. Die moest een tegenpunt incasseren na een verre klap (5-1) en gooide vier wijd met alle honken bezet (5-2). Coach Janssen greep in en liet Tom Stuifbergen de inning afmaken. Hij gooide eenmaal een geraakt werper (hoewel dat twijfelachtig was), wat leidde tot de 5-3. Maar daarna gooide Stuifbergen keihard en gericht, hetgeen leidde tot twee cruciale ‘nullen’. Nederland kwam de slotfase ongeschonden door en Smith bepaalde met een homerun in de 8ste inning de eindstand op 6-3. Na afloop van het toernooi is de Curaçaoënaar, die tevens de laatste uit maakte, uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het toernooi.

www.versgeperst.com