• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

honkbal baseball oranje NL NederlandCURAÇAO – De honkballers van Oranje zijn nog maar een overwinning verwijderd van de EK-finale. In Brno heeft Nederland gisteren Duitsland verslagen met 10-4. Ondanks die ruime cijfers was de wedstrijd langere tijd een pitchersduel.

Zowel werper Kevin Heijstek (Nederland) als Andre Hughes (Duitsland) hadden weinig problemen om beide slagploegen te saboteren. Pas in de vijfde inning startte Nederland een rally die pas bij een 4-0 voorsprong ophield. In de achtste inning herhaalden ze dat nogmaals voor een 8-0 marge.

Vijfde inning
Een single van Shawn Zarraga en een tweehonkslag van Yurendell de Caster bracht in de vijfde inning honklopers op het eerste en derde honk. Sharlon Schoop sloeg beide heren binnen (2-0), waarop Nick Urbanus op zijn beurt Schoop liet scoren (3-0). Een tweehonkslag van Hainley Statia bracht ook Urbanus thuis (4-0).

Achtste inning
De tweede oranje rally vond plaats in de zevende inning. Alle honken waren bezet toen Schoop scoorde na een foute aangooi vanaf het tweede honk. Curt Smith sloeg daarna Urbanus binnen. Zarraga bracht Statia en Oduber over de thuisplaay (8-0). In de achtste inning knalde Oduber de bal het stadion uit voor twee punten (10-2).

Finaleplaats
Duitsland scoorde in de zevende inning tweemaal door een veldfout van Statia (8-2). In de laatste inning kreeg Oranje-closer Arshwin Asjes een tweepuntshomerun van Maurice Wilhelm om zijn oren (10-4). Meer dan tegenstribbelen konden de Duitsers echter niet. Oranje kan vandaag met winst op Frankrijk een finaleplaats veiligstellen, de Duitsers zijn uitgeschakeld.

www.versgeperst.com