• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

honkbal baseball oranje NL NederlandCURAÇAO – Op het EK honkbal in Tsjechië is Oranje gisteren door Spanje voor het eerst serieus getest. Nederland doorstond de lakmoesproef glansrijk met een 19-7 overwinning. De equipe van Oranje toonde veerkracht: na drie Spaanse slagbeurten stond de ploeg nog met 1-7 achter.

In de derde slagbeurt voor Oranje was het Randolph Oduber die zijn ploeg in de race hield. De Arubaan sloeg, net als in de eerste inning, een homerun. Volgens buitenvelder Kalian Sams was dat het omslagpunt in de wedstrijd. “Spanje begon erg sterk aan de wedstrijd, maar we kwamen direct weer terug. We raakten erg opgepompt om weer terug te komen na de homerun van Randolph Oduber en dat is aardig gelukt”, aldus Sams tegenover Versgeperst.com.

Slagploeg
De sleutel tot de winst was een ontketende slagploeg. Sams: “We hebben van nummer 1 tot en met nummer 9 een erg goede slagploeg en ja, dan ben je gevaarlijk. Wanneer iedereen in de line-up zijn taak doet dan maak je als geheel veel punten in een wedstrijd. Mijn taak als nummer 4 of 5 in de line-up is om punten binnen te slaan”, aldus de Hagenaar.Zelf sloeg hij gisteren geen punten binnen, wel kwam hij in totaal viermaal op de honken en scoorde hij twee keer. Gianison Boekhoudt en Yurendell de Caster sloegen allebei een homerun en mepten respectievelijk vier en vijf punten binnen. Uitblinker Oduber sloeg 5 uit 5 en tekende twee homeruns aan.

Verdediging
De Nederlandse werpers kregen vanaf de entree van Tom Stuifbergen vat op de Spaanse slagploeg. In de derde inning loste hij Orlando Yntema af, die het moeilijk had. Stuifbergen deelde vier strikeouts uit en in de vierde inning scoorden de Spanjaarden niet meer. Daarna was het de beurt aan het Curaçaose talent Wendell Floranus, die in drie innings slechts een honkslag toestond.

Meetpunt
Spanje, vooraf bestempeld als een van de kanshebbers op de Europese titel, was niet opgewassen tegen Nederland. Dat wil wat zeggen, vindt ook Sams. “Spanje was op papier onze grootste uitdaging. Vanavond was dus zeker een meetpunt voor het Nederlands team om te zien hoe we ervoor staan en hoe we omgaan met een achterstand. Dat schijnt voor ons geen enkel probleem te zijn. Koste wat het kost blijven we vechten om aan het eind van de wedstrijd er met de winst vandoor te gaan”, reageerde Sams opgetogen.

Programma
Oranje speelt vandaag tegen Rusland. Dat is de laatste wedstrijd van de eerste ronde. In de tweede ronde zijn Duitsland (donderdag), Frankrijk (vrijdag) en Italië (zaterdag) de tegenstanders. Mocht Oranje de finale halen, dan wordt die zondag gespeeld.

www.versgeperst.com