• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Meindert van Buuren thumbCURAÇAO – De negentienjarige coureur Meindert van Buuren heeft zondag zijn beste resultaat van het seizoen behaald. Hij werd vijfde in de Formule Renault 3.5-race in Mogyoród (Hongarije). Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Van Buuren het weekend zo succesvol zou eindigen.

Op vrijdag had Renault alle teams nieuwe remschijven gegeven, waar veel coureurs problemen mee hadden. Mede door de regenval leidde dit tot enkele crashes. Van Buuren: “We konden zo eigenlijk geen normale training afwerken, zodat we op zaterdagochtend nog een extra warm-up kregen. Die verliep niet zo goed voor mij, zodat ik op achterstand aan de kwalificatie begon.”

Meindert van Buuren, Auto GP, Zandvoort

Race
Uiteindelijk begon hij als zesde aan de race. Na een goede start schoof Van Buuren meteen naar de vierde positie door. Hij wachtte relatief lang op zijn verplichte bandenwissel, waardoor hij op een gegeven moment zelfs aan kop reed. Een goede pitstop hielp hem verder in het zadel. Van Buuren beaamt dat: “Ja, die stop van Pons was echt megagoed. Daardoor kwam ik vóór Carlos Sainz uit en niet in het groepje achter hem. Daarna kon ik op Sainz uitlopen, toch de leider in het kampioenschap. Bijna had ik nog de vierde plaats van Oliver Rowland gepakt, maar dat lukte net niet.”

Tevreden
Alleen Pierre Gasly, die veruit de snelste man van de wedstrijd bleek, passeerde Van Buuren via de pitstops. Daardoor finishte de Nederlander uiteindelijk als vijfde en niet als vierde. Toch is hij tevreden: “Ik heb kunnen bewijzen wat ik het hele seizoen al zeg”, zo kijkt Van Buuren terug. “Als ik me maar goed kwalificeer, dan kan ik het ook afmaken. Onze racesnelheid is het hele seizoen al top, en dat was nu niet anders.”
Over twee weken treedt Van Buuren in Frankrijk weer aan in de Formule Renault 3.5, een van de opstapklassen naar de Formule 1. “Het is heel wijd, heeft geen grindbakken of gras, dus je kunt risico nemen. Ik vind het een mooie baan en kijk ernaar uit om daar weer te racen.”

www.versgeperst.com