• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt Curaçaos talent op de voet. Zo zijn er buiten ons eiland zijn veel voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

Verrassende uitslagen genoeg in de eredivisie. Zo leed PSV een 3-1 nederlaag bij PEC Zwolle. Sterspeler Memphis Depay liep een liesblessure op (eerste prognose: zes weken uit de roulatie) en werd na achttien minuten afgelost door Jürgen Locadia. Jetro Willems startte in de basis en speelde de hele wedstrijd. FC Groningen kon bij winst op gelijke hoogte komen met de Eindhovense club, maar ging met 3-0 onderuit bij Cambuur Leeuwarden. Jarchinio Antonia deelde 90 minuten lang in de malaise van de Groningers. Ook in Rotterdam liep het niet zoals gedacht. Willem II won in De Kuip van Feyenoord: 1-2. Charlton Vicento kwam niet binnen de lijnen voor de Tilburgse club.

Geen speeltijd
FC Utrecht en ADO Den Haag misten de stootkracht voorin om de score te openen: 0-0. ‘Papito’ Merencia bleef langs de kant. Eloy Room, doelman van Vitesse, stond ook gisteren op het tweede plan achter eerste keus Piet Velthuizen. Zijn club won voor het eerst dit seizoen, met 3-1 van Excelsior. In Griekenland ontbrak Hedwiges Maduro bij PAOK Saloniki, dat thuis met 3-0 won van Niki Volos.

Winst
FC Twente had nog niet gewonnen in de eredivisie. Zaterdag kwam daar verandering in en werd Go Ahead Eagles met 2-1 opzij gezet. Cuco Martina speelde de volle partij mee. Ook NAC won. De club van de geblesseerde Elson Hooi (meniscus, 6-8 weken uit de roulatie) ging lange tijd gelijk op met FC Dordrecht. Na 87 minuten maakte Kingsley Boateng het enige doelpunt van de wedstrijd. Everon Pisas kwam in de voorlaatste minuut nog in het veld maar kon het tij niet meer keren. Ajax won moeizaam met 2-1 van Heracles. Rechtsback Ricardo van Rhijn speelde de hele wedstrijd. Woensdag wacht Paris St. Germain in de Champions League.

Contractverlenging
Datzelfde Paris St. Germain kende overigens ook geen denderende generale repetitie. Uit bij Stade Rennes morsten de Parijzenaars dure punten: 1-1. Zoumana Camara maakte de 0-1 op aangeven van Gregory van der Wiel, maar dat bleek niet voldoende voor de winst. Oud-Ajacied Maxwell maakte gelijk door een eigen doelpunt. Het management van Van der Wiel is overigens in gesprek met de club over contractverlenging. Volgens de verdediger, die is vastgelegd tot medio 2016, verlopen de onderhandelingen voorspoedig.

Engeland
Vurnon Anita moest na een helft het veld ruimen. De verdedigende middenvelder van Newcastle United keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan tegen Southampton. Cijfermatig maakte zijn vervanging niet uit: de schade liep uiteindelijk op tot 4-0. Leroy Fey (Queens Park Rangers) verloor ook, Manchester United was thuis met 4-0 te sterk. Patrick van Aanholt behaalde met Sunderland een gelijkspel tegen Tottenham Hotspur: 2-2. Aston Villa (tweede met tien punten uit vier wedstrijden) kent een vliegende seizoensstart, maar vooralsnog zonder Leandro Bacuna. Hij speelde gisteren niet in de uitwedstrijd tegen Liverpool, die de Villans knap met 0-1 wonnen.

www.versgeperst.com