• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HonkbalCURAÇAO – De honkballers van Oranje hebben het France International Baseball Tournament als winnaar afgesloten. Dat gebeurde met een 3-2 overwinning op Frankrijk. Eerder verloor Nederland nog met 12-8 van de Fransen. Dat schrijft honkbalsite.com.

Bondscoach Steve Janssen moet nog een paar spelers af laten vallen voor zijn definitieve EK-selectie. In de finale probeerde hij daarom vijf pitchers uit.

Scoreverloop
René Leveret, afkomstig van het Franse deel van St. Maarten, was net als in de eerste wedstrijd een plaaggeest voor Oranje. Hij tekende voor een run en lang bleef het 1-0 voor Frankrijk. Na een veldfout kwam Michael Duursma in de achtste inning op de honken. Aansluitend volgde een rally dankzij honkslagen van Dashenko Ricardo, Gilmer Lampe, Nick Urbanus en Curt Smith. De wedstrijd kantelde zodoende in Nederlands voordeel: 2-1. In de negende inning bouwde Oranje de voorsprong uit naar 3-1.

diegomar markwell mediumNegende inning
Leveret bepaalde met een homerun de stand op 3-2. Omar Williams kwam in scoringspositie voor de Franse gelijkmaker, zodat closer Arshwin Asjes het brandje blussen moest blussen voor Nederland. Dat lukte: hij gooide de laatste twee ‘nullen’ voor de toernooizege. Curaçaoënaar Smith werd man of the match. Kalian Sams werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en Diegomar Markwell viel in de prijzen als beste pitcher.

www.versgeperst.com