• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

fiets wielrennenCURAÇAO – Tom Dumoulin start dit jaar in de Amstel Curaçao Race. Dat meldt de organisatie van de wielerwedstrijd. De 23-jarige renner van Giant-Shimano is een van de grootste talenten in het internationale peloton. In het tijdrijden wordt hij achter Tony Martin al de nummer twee van de wereld genoemd.

“Verder zie ik mijn tweede plaats in de tijdrit en twee vierde plaatsen in gewone ritten in de Tour de France als een bewijs dat ik dit jaar weer een stap heb gezet”, vindt Dumoulin zelf.

Tom-Jelte Slagter
Naast Dumoulin heeft organisator Leo van Vliet ook Tom-Jelte Slagter weten vast te leggen voor dezelfde wedstrijd Slagter won dit jaar onder meer twee ritten in Parijs-Nice. Zaterdag 8 november wordt de wedstrijd verreden. zowel start als finish zijn bij het Lioons Dive Hotel.

Internationale toppers
Het deelnemersveld is nog niet compleet. “De komende weken hopen we spoedig diverse internationale toppers te presenteren”, belooft organisator Van Vliet. “We zijn met diverse grote namen in gesprek. Er gaat weer een mooi deelnemersveld van de partij zijn. Verder merken we aan de boekingen van toeristen, die speciaal voor het wielerevenement naar Curaçao komen, dat er nog altijd leven in het wielerspektakel zit”, aldus Van Vliet.

Tom Dumoulin in actie in Waalse Pijl Foto: Raymond Kerckhoffs

2 reacties op “Tom Dumoulin rijdt Amstel Curaçao Race”

 1. Je zou natuurlijk ook blij kunnen zijn dat er een keer positief nieuws te melden valt in combinatie met het woord Curaçao. Iedereen weet dat die renners de wedstrijd niet zo serieus nemen, maar is dat erg? Daarnaast is het prima reclame voor Curaçao, dus ik snap niet zo goed waar die negativiteit vandaan komt…

 2. Hoe lang blijven we deze lachwekkende race nog organiseren?

  De meeste renners hebben een zwaar seizoen achter de rug en komen hier enkel voor strand en zon. Die nemen deze race echt niet serieus, bij de start hangen de alcoholdampen dan ook nog boven het peloton. Enkelen hebben zelfs behoefte aan extra kinderwieltjes aan hun fiets omdat ze bijna omvallen.

  Ik sluit niet uit dat de dag ervoor de winnaar onderling al geregeld is, dan hoeft er ook niet meer zo hard gefietst te worden.