• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Schaken op CuracaoCURAÇAO – Drie Curaçaose schakers – Wim Blijstra, Jimmy Izijk en Ailen Mena – kunnen een titel bijschrijven na de Olympiade in Noorwegen. Ook de teamprestaties van zowel het heren- als het damesteam stemmen tot tevredenheid, vindt schaker Sherman Maduro. Hij is net teruggekeerd van het toernooi. 

Dankzij de goede prestaties konden een aantal Curaçaose schakers een titel van wereldschaakbond FIDE bijschrijven. Blijstra werd door zijn prestaties bijvoorbeeld gekroond tot FIDE-meester. Jimmy Izijk behaalde 50 procent van alle punten op het vierde bord en sleepte daarmee de titel kandidaat-meester in de wacht. Bij de dames viel de veertienjarige Ailen Mena in de prijzen. Zij werd FIDE-meester in de damescategorie, met 7,5 punt uit elf wedstrijden. De titels (in volgorde van laag naar hoog: kandidaat-meester, FIDE-meester, internationaal meester en grootmeester) zijn bedoeld als indicatie van de speelsterkte van de schaker en worden uitsluitend uitgereikt door de FIDE.

Goed toernooi
“De schaakbond had als doel om met zoveel mogelijk individuele titels thuis te komen van de Olympiade. Vanuit dat opzicht bekeken zijn zowel het heren- als het damesteam samengesteld. Maar ondanks dat zijn er uitstekende teamprestaties neergezet. De dames misten Maria Vinck, toch hun beste speelster op het eerste bord, in de eerste twee ronden door haar werk. Daarna heeft ze een goed toernooi gespeeld”, laat Maduro weten tegenover Versgeperst.com.

www.versgeperst.com