• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt Curaçaos talent op de voet. Zo zijn er buiten ons eiland zijn veel voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

De blikvanger van het afgelopen weekeinde in de eredivisie was ongetwijfeld Jarchinio Antonia. De vleugelaanvaller stapte deze zomer over van Go Ahead Eagles naar FC Groningen. Zijn nieuwe club speelde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen uitgerekend tegen… Go Ahead Eagles. In Deventer nam ‘Kowet’ een 2-0 voorsprong door goals van Alex Schalk en Lesly de Sa. Laatstgenoemde kan beschouwd worden als de opvolger van Antonia. Een uur lang lieten de Groningers bar weinig zien. Totdat Antonia ontsnapte op rechts en Tjaronn Chery in de gelegenheid stelde om te scoren. Niet veel later deed Antonia hetzelfde en kon Michael de Leeuw van dichtbij inkoppen voor de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd was de sensatie compleet toen de 1.68 meter lange dribbelaar met een snoekduik de 2-3 binnenkopte.

Verrassing
FC Groningen was dus het spectaculairst, maar FC Dordrecht zorgde voor de grootste verrassing van het weekeinde. De ploeg promoveerde deze zomer en de verwachtingen zijn dan ook niet erg hoog gespannen. Evengoed werd in Heerenveen de plaatselijke SC met 1-2 verslagen. Rihairo Meulens pakte twintig speelminuten mee voor Dordt, Everon Pisas speelde de gehele wedstrijd mee.

Promovendus
In Tilburg nam promovendus Willem II het op tegen PSV, waar Jürgen Locadia in de basis stond. Jetro Willems keek geblesseerd toe. Na zeven minuten kreeg hij een cadeautje van Willem II-keeper Kostas Lamprou, die ver buiten de zestien een verre trap aannam en verspeelde. Locadia gebruikte handig zijn lichaam, ontfutselde de bal en lepelde die in het lege doel: 0-1. Memphis Depay scoorde tweemaal voor PSV dat met 1-3 won. Bij Willem II viel Charlton Vicento in na 67 minuten.

Gelijkspel
Een andere promovendus had meer succes. Excelsior hield NAC op 1-1. Bij NAC speelde Elson Hooi 70 minuten mee, maar werd toen gewisseld. Ook Cambuur en FC Twente eindigden in evenwicht: 1-1. Cuco Martina speelde de volle 90 minuten bij de Tukkers.

Gele kaarten
In de slag om Den Haag, ook wel ADO Den Haag-Feyenoord genoemd, vielen dertien gele kaarten. Daarmee werd een nieuw eredivisierecord gebroken. Daar moet bij opgemerkt worden dat Mitchell Schet (ADO) streng bestraft werd bij zijn tweede gele prent terwijl Elvis Manu (Feyenoord) rood had moeten krijgen in plaats van geel. Vidarell Merencia viel na 87 minuten in voor de Hagenaars en pikte ook nog een gele kaart mee. Invaller Mitchel te Vrede hielp Feyenoord aan een zwaarbevochten overwinning: 0-1.

Ajax
Landskampioen Ajax won thuis met 4-1 van Vitesse. Ricardo van Rhijn was echter nog geblesseerd en werd vervangen door Ruben Ligeon. Richairo Zivkovic zat niet bij de selectie. Gezien het spel van Ajax’ centrumspits Arek Milik kan een debuut van de zeventienjarige spits niet al te lang uitblijven. Overigens is ook Ajax niet verzadigd wat spitsen kopen betreft. Niemand minder dan Samuel Eto’o (33) staat op de verlanglijst van trainer Frank de Boer.

www.versgeperst.com