• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Schaken op CuracaoCURAÇAO – De Curaçaose schakers zetten op de Olympiade in Noorwegen hun beste beentje voor. De heren openden met twee nederlagen, maar wisselden daarna winst- en verliespartijen af. Bij de dames was een patroon te zien met veel remises en veel Afrikaanse landen als tegenstander.

De heren konden na twee nederlagen (Moldavië en Syrië) hun eerste winstpartij noteren. De Britse Maagdeneilanden gingen er met 4-0 aan, waarna Kameroen een dag later te sterk was (3-1). Daarna versloeg Curaçao achtereenvolgens Jersey en Guernsey (3-1 en 3,5-0,5). In de vorige ronde was Angola nipt te sterk (2,5-1,5), vandaag volgde een nederlaag met dezelfde cijfers tegen Brunei.

Topscorers heren
Wim Blijstra bracht met 4,5 de meeste punten op het bord, gevolgd door Sherman Maduro met 3. Jimmy Izijk was goed voor 2 punten en Rurik Capella voegde 1 punt toe. De ploeg staat uit op de 134ste plaats, China is koploper.

Dames
Na twee nederlagen (Wit-Rusland en Tadzjikistan) was ook Nigeria een maatje te groot: 0-4. Daarna herpakten de dames zich met een 3-1 overwinning op Swaziland en twee remises (2-2) tegen Oeganda en Namibië. Honduras was zaterdag iets te sterk met 1,5-2,5, gisteren tegen Zimbabwe stonde de Curaçaose dames met dezelfde cijfers aan de goede kant van de score. Vandaag speelden de dames met 2-2 gelijk tegen Japan voor de derde remise van het toernooi.

Topscorers dames
Ze is amper veertien jaar, maar wel topscorer van de damesploeg: Ailen Mena pakte tot zover 5,5 punten op het toernooi. Ze wordt op de voet gevolgd door Maria Diaz met 4,5. Seydi Salim-Moussa noteerde er 3, haar zus Arzy is tot nu toe puntloos. De damesploeg bezet momenteel de 104de plaats, wereldkampioen Rusland voert de lijst aan.

Informatie
Tot kort voor de wedstrijd is niet bekend wie de tegenstander is. Daardoor kunnen de schakers zich nauwelijks instellen op hun aankomende tegenstander. De wedstrijden zijn live te volgen via de website. Het toernooi gaat morgen verder en duurt nog tot donderdag.

www.versgeperst.com